Harangot kongat az Együtt is: Vona feláldozná a közeljövőt a nemzeti érdekért

Úgy látszik a Jobbik elnökének szombati lapinterjúja kicsapta a biztosítékot, lesz ennek még folytatása.

A mai napon Ujhelyi István kongatta meg a harangot, aki szerint „a Jobbik a magyar politika fedezet nélküli kamukötvénye.” Ennek tükrében érdekesebb az amúgy egyre súlytalanabb Együtt elnökének tegnapi megnyilvánulása, közösségi oldalán publikált jegyzete.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke szerint Vona tegnapi nyilatkozata a Magyar Nemzetben nem azért veszélyes, mert Simicska Lajos nyilván nem véletlenül neki ad felületet. És nem is azért veszélyes, mert az új, simabeszédű Vona középre beszél. Vona Gábor interjúja azért veszélyes – írja a minipárt vezetője - mert egy olyan ellenzéki és politikai választásában bizonytalan közvéleményt céloz, amely nem bízik magában. Szigetvári szerint „pedig minden okunk megvolna bízni magunkban. A nemzeti érdeket a sok-sok nehézséggel küzdő demokrata ellenzék képviseli.” Úgy véli, hogy Vona Gábor sikerét sokan félreértik a Fidesszel nem szimpatizálók körében: 

"Hogy akkor ő nagyon ügyes, mert nő a népszerűsége. Hogy akkor ő, és csak ő, érzi a néplelket. Hát egy fenét. Érzik azt mások is. Csak az elbizonytalanodó polgárok, középosztálybeliek, külföldre kacsingató fiatalok bizonytalanságát a Jobbik kihasználja."

Szigetvári azt állítja:

„Vona Gábor feláldozná a közeljövőt a hosszú távú nemzeti érdekért.”

Én csak azt nem tudom, hogy ez most pontosan mit jelent? Szigetvári elismeri, hogy Vona a hosszú távú nemzeti érdekért dolgozik vagy most mi van?
 
Ez nekem magas.