Harkányban is beindult a voksturizmus?

Harkányban is beindult a voksturizmus?

Tizenhat hónap alatt ötödével nőtt a névjegyzékben szereplő választók száma Harkányban – számol be az RTL Klub Híradója. Mint ismertetik,

a tavalyi országgyűlési választásokhoz képest most 750-nel szerepelnek többen a névjegyzékben (3462 helyett 4212 fő),

miközben a dél-baranyai városban élők száma ez idő alatt alig 170-nel gyarapodott.

A hírműsor emlékeztet, a terehegyi városrészben az előző önkormányzati választások idején, 2014-ben 453 fő szerepelt a választási névjegyzékben, idén pedig már 776 fő szerepel ott, ami öt év alatt 71 százalékos növekedés.

Varga László független polgármesterjelölt szerint a többlet azért került oda, mert

a jelenlegi hatalomnak a szerepe, ereje, szavazóbázisa meggyengült, és mindenféleképpen kell az utánpótlás.

Varga szerint gyanús, hogy csak a névjegyzékben szereplők száma ugrott meg, semmilyen más adat (új lakások száma, óvodai, iskolai létszám) nem mutat ilyen arányú lélekszám-növekedést.

A független polgármesterjelölt közokirat-hamisítás miatt tett feljelentést, a rendőrség pedig nyomozást indított – tájékoztat a kereskedelmi adó Híradója.

A fideszes polgármester az RTL Klubnak későbbre ígért választ, a Népszavának azt mondta, örül a rendőrsági vizsgálatnak, mert az majd tisztázza a vádakat.

A voksturizmus nem új találmány. Korábban Baja városában esett ki a szekrényből egy ilyen csontváz, a város ellenzéki egyesületének jobbikos képviselőjelöltje lapunknak azt mondta: a voksturizmusnak most úgy kívánják elejét venni, hogy

rendszeresen kikérik az illetékes hatóságtól a választói névjegyzékben szereplők számát.

A bajai ellenzék árgus szemekkel figyeli a gyanús „betelepülőket"

A bajai ellenzék a munkahelyteremtést, a környezetvédelmet és a polgárokkal folyamatos kapcsolatot tartó önkormányzatot tűzte zászlajára. Az ellenzéki pártokból és civilekből álló Sikeres Bajáért Egyesület meg akarja akadályozni, hogy az öt évvel ezelőttihez hasonlóan egyszer csak megugorjon a város lakosainak a száma, így manipulálva az eredményeket, ezért folyamatosan monitorozzák a választók számát.