Hatósági vizsgálat lesz a "Petőfi-temetésből"?

Hatóságokhoz fordult a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. (BTI) az úgynevezett Petőfi-temetés kapcsán.

A BTI "bejelentéssel élt" a rendőrség és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat felé, vizsgálatot kérve arról: tartalmazhat-e jogszerűtlenül betemetett emberi maradványokat, csontokat a Fiumei úti Sírkert 58. parcellájában található úgynevezett "Petőfi-sírhely" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.
 
Mint írták, a sírhelybe a BTI betemetési engedélyt nem adott, erre irányuló megrendelést nem teljesített.
   
A BTI emlékeztetett, hogy az utóbbi napokban ellentmondásos nyilatkozatok jelentek meg a sajtóban a Fiumei úti Sírkertben emberi maradványok - feltételezett Petőfi Sándor csontjai - engedély nélküli eltemetése kapcsán.
   
A BTI ezen sajtóhírek alapján kérte a hatóságok vizsgálatát.
   
Közölték azt is, megkeresték a sírhely felett rendelkező személyt is, hogy nyilatkozzon arról: ismeretei szerint helyeztek-e el a sírhelyben emberi maradványokat, csontokat a rendelkezési idő megkezdése óta, és ha igen, kinek az engedélyével és közreműködésében.
   
Ha választ kapnak, azt átadják a vizsgálatot lefolytató hatóságoknak - írták.
   
A sajtóban megjelent hírek szerint a Megamorv-Petőfi Bizottság július 17-ére hirdette meg a szerintük Petőfi Sándor földi maradványainak eltemetését. Ugyanakkor bejelentették, hogy a temetés már korábban titokban megtörtént.
   
Az "Petőfi-temetés" kapcsán itt olvashatja el az Alfahir.hu álláspontját.