Haveri nagybirtokrendszer helyett családi gazdaságokat ígér a XXI. század kisgazdapártja

A néppárti ellenzék mindig is elkötelezett volt a magyar vidék és mezőgazdaság fejlesztése mellett.

A Földművelésügyi Minisztérium ma társadalmi vitára bocsátotta a nemzeti élelmiszer-gazdasági programot, amely 2050-ig szabna irányt a magyar mezőgazdaságnak.

A Jobbik közleménye azt írja, hogy

a néppárti ellenzék mindig is elkötelezett volt a magyar vidék és mezőgazdaság fejlesztése mellett,

ami elképzelhetetlen hosszú távú stratégia nélkül. A párt szerint ugyanakkor a kormány eddigi tevékenysége bizonyította, hogy csak egy dolog biztos:

ez a program is marad a szép szavak szintjén.

A Jobbik szerint minden korábbi hasonló – tízmilliókért kidolgozott – terv megmaradt Fazekas miniszter úr fiókjának, abból semmi pozitív nem szivárgott át a gyakorlatba. Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője hozzátette: a Fidesznél most is a családi gazdaságok támogatásáról a magyar élelmiszer lehetőségeiről beszélnek, közben pedig saját tőkés érdekkörük zsebeli be a támogatásokat és szerzi meg az állami földek döntő részét.

A Fidesz a haverokra szabott törvényalkotás, a földek privatizációja és a nagybirtokrendszer kiépítése mellett kötelezte el magát.

- húzta alá az agárpolitikus, aki azt írta, hogy Jobbik 2018-tól egy teljesen új, emberközpontú, családi gazdaságok pártján álló politikát ígér, mely véget vet a Fidesz által agyontámogatott nagybirtokrendszer hatalmának.