Havi 3,5 millió forintért készít hírblokkokat a közmédiának Giró-Szász cége

"A Strategopolis Stratégiai elemző és kommunikációs tanácsadó Kft.-vel az MTVA szerződéses együttműködése 2016. évben is fennáll. Partnerünk hírblokkokat készít, kereskedelmi rádiók számára történő értékesítés céljából. A szerződés alapján készített hanganyagok leirata – szerkesztett hírek formájában – szintén értékesíthető az MTVA által. A közszolgálati kötelezettségeink ellátásra vonatkozó a teljesítés, melyből azonban sikerül bevételt is realizálnunk, ezzel csökkentve a terheinket.
Mind 2015-ben, mind az idei évben a szolgáltatás nettó ellenértéke havi 3,5 millió forint, melyből levonásra kerül 300.000.-Ft+áfa/hó bérleti díj. A szerződésszerű teljesítéshez az MTVA partnere az MTI híranyagát igénybe veheti"
 
- írták.
 
A Hangos hírek szolgáltatás lényege, hogy napi 17 darab hírblokk készül reggel 6 és este 10 között, egyenként 2,50-3,10 hosszúságban, mp3 44 és 48 kHz formátumban. Előfizetői igény esetén regionális – pl. csak budapesti – változat is készülhet.
 
A közmédia azt is elárulta, hogy jelenleg 31 médiaszolgáltató 49 frekvencián veszi igénybe az MTVA szolgáltatását az országszerte kiosztott 100 frekvenciából, vagyis
 
a rádióadók jelentős részén az Orbán volt politikai főtanácsadójának cége által készített híreket hallhatjuk.