Emlékeznek az olimpián hatalmasat bicikliző Vas Kata Blankára? Most Eb-ezüstöt szerzett! (videó!)

Emlékeznek az olimpián hatalmasat bicikliző Vas Kata Blankára? Most Eb-ezüstöt szerzett! (videó!)

Vas Kata Blanka ezüstérmet nyert a hollandiai cyclocross (terepkerékpár) Európa-bajnokságon, szombaton. A magyar bringás már a rajtnál az élre tört, a kör végén pedig öt holland – köztük a világbajnok Lucinda Brand – társaságában eltekert a mezőnytől. A második kör végén Brand nem cserélt kerékpárt, Vas viszont igen, így a vb-címvédő előnyre tett szert, a magyar kerékpáros az éremért küzdve két, hazai pályán szereplő riválist is lerázott.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Brand előnye nőtt az élen, az egy megcsúszást leszámítva magabiztosan versenyző Vas pedig Yara Kastelijnnel és Ceylin del Carmen Alvaradóval harcolt az ezüstért. Utóbbi a záró körben a kordonnak ütközve bukott, az SD Worx hegyikerékpárban olimpiai, országúton világbajnoki negyedik 20 esztendős magyar bringása pedig az emelkedőkön és a technikás részeken jobbnak bizonyult, mint a futásban erősebb Kastelijn, így megszerezte az ezüstérmet.

Brand magabiztos különbséggel diadalmaskodott, még arra is volt ideje, hogy a szurkolókkal pacsizva ünnepeljen, majd a záró kockaköves emelkedő végén a célvonalon leszálljon és magasba emelje kerékpárját.

(Videó: Eurosport)

A három szakágban magyar bajnok Vas múlt vasárnap világkupa-futamot nyert a belgiumi Overijsében, majd másnap az egyik legkeményebbnek tartott szakági viadalon, a Koppenbergcrosson harmadik helyen ért célba.

(MTI)