Kisebbségbe kerülhetnek saját hazájukban az osztrákok

Az Osztrák Szabadságpárt elnöke szerint csak ők állíthatják meg a tömeges muszlim bevándorlást.

Az osztrák belügyminisztérium adatai szerint az országban élő muszlimok száma már eléri a 700 ezret, de a pontos számokat nem tudják, mivel utoljára 2001-ben volt népszámlálás az országban. A katolikus után a muszlim a legnagyobb vallás Ausztriában.

Heinz-Christian Strache a Facebook oldalán azt írta: az SPÖ (Osztrák Szociáldemokrata Párt) és az ÖVP (Osztrák Néppárt) bevándorlás- és befogadáspolitikájának köszönhető, hogy a muszlimok száma az 1973-as 30 ezerről 2017-re 700 ezerre nőtt. Azt is hozzátette, hogy 700 ezerből sokan radikálisak, nem hajlandóak integrálódni, nőgyűlölők és az osztrák törvények fölé helyezik az iszlám törvénykezést, a sariát. Továbbá arra figyelmeztetett, hogy az SPÖ/ÖVP által meghatározott évi befogadási plafon évente újabb 37 500 menedékkérőt jelent, velük és a családtagjaikkal együtt pedig Ausztriában hamarosan az egymilliót is átlépi a számuk.

„Ha nem váltjuk le ezt a vörös-fekete politikát (azaz a szociáldemokrata-néppárti nagykoalíciót– szerk.) hamarosan, belátható időn belül kisebbség leszünk a saját hazánkban. A nagyvárosi általános iskolákban már most is kisebbségben vannak az osztrák gyerekek”

- írta az FPÖ elnöke.