Hendét förtelmes főnöknek tartotta Mónika – a miniszter elvette feleségül

Többször elsírta magát a beosztott, végezetül elhagyta a munkahelyét. Hende Csaba pedig a feleségét, hogy elvehesse egykori titkárságvezetőjét.

Hende Csaba (Fidesz) honvédelmi miniszter a kgv.hu számára nyilatkozott arról, hogyan lesz egy rossz munkahelyi kapcsolatból szerelem, illetve házasság.

Dr. Szajlai Mónikát a politikus nevezte ki a miniszteri kabinet parlamenti titkárának, 2010 nyarán. Hende Csaba szerint Mónika nem tudta elviselni az elvárt munkatempót, a főnöke „maximalizmusát”, ezért többször

sírt

a felmondását fontolgatta.

A Story magazin szerint Hende Csaba végül felajánlotta a beosztottnak, hogy tegeződjenek. Innentől kezdve rohamosan javult köztük a viszony.
Hende Csaba 2013-ban jogerősen, közös megegyezéssel 30 év házasság után elvált feleségétől, akitől két ikerlánya született. 

Ez időben Szajlai Mónika elhagyta a munkahelyét és egy állami cégnél helyezkedett el: a jegybank tulajdonában lévő Magyar Pénzverő Zrt. stratégiai vezetője lett, de bekerült a Diósgyőri Papírgyár Zrt. igazgatóságába is, amely a szintén jegybanki érdekeltségű Pénzjegynyomda Zrt. tulajdona.

Az Index.hu szerint a miniszter tavaly tavasszal már nem titkolta kapcsolatát, kézen fogva sétált Mónikával a Békemeneten, de együtt mentek a miniszterelnöki eskütételt követő bankettre is.