Herszon egy része már orosz kézben van

Herszon egy része már orosz kézben van

Az ukrán védelmi minisztérium cáfolta azokat a híreket, amelyek szerint a déli Herszon városa az oroszok kezére került.

„A dandárunk információi szerint a csaták jelenleg is zajlanak” – mondta a minisztérium szóvivője. "A város nincs teljesen elfoglalva, egyes részei a mi ellenőrzésünk alatt állnak."

Az orosz állami média korábban arról számolt be, hogy az orosz csapatok teljes mértékben átvették az irányítást a város felett.

Ha ez beigazolódik, akkor ennek a csaknem 300 000 lakosú déli városnak az elfoglalása nagy győzelmet jelentene az orosz hadsereg számára.

Ez lenne a legnagyobb város, amely orosz kézre kerül, és stratégiailag létfontosságú bázist jelentene a hadsereg számára, amely a part mentén beljebb és nyugatabbra igyekszik eljutni Odessza kikötővárosáig. Herszon maga is fontos fekete-tengeri kikötő és ipari központ.

Háború - Súlyos károkat szenvedett el a bombázások miatt Harkov városa (percről percre)

Múlt hét csütörtökön Oroszország teljes körű támadást indított Ukrajna ellen, miután különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donyec-medencében február 24-én hajnalban. A napok óta tartó háborúban: Az ukránok nem teszik le a fegyvert, egyre több civil csatlakozik a sereghez. Újabb szankciókat vezethetnek be Oroszország ellen.