Hétfőn folytatódik a Hunnia-ügy pere

Nyárig sor kerülhet a Hunnia (elhíresültebb nevén Magyarok Nyilai) ügy elsőfokú eljárásának ítélethirdetésére.

A 2011 márciusa óta tartó bírósági eljárás során ülnökcsere miatt két alkalommal is újra kellett ismételni a lezajlott tárgyalásokat, ami az eljárás elhúzódását okozta. Kiemelt ügyekben a törvényszék köteles minimum háromhavonta kitűzni tárgyalásokat, azonban ennek ellenére is idén márciusban 5 éves évfordulójához érkezik az elsőfokú eljárás, ami igencsak hosszadalmasnak tekinthető.

A legutóbbi tárgyalás alkalmával az ügyészség számos helyen módosította a vádiratot (persze nem ejtette a vádakat), ezért az eljárás most következő, február 22-én kezdődő szakaszában először a vádlottak és védőik ezzel kapcsolatos észrevételeire fog sor kerülni, utána pedig Budaházy György és Szász Endre videós bizonyításait hallgatja meg a törvényszék.

Mivel az ügy elején a terheltekkel szembeni vádaskodás a média jóvoltából ingen csak nagy nyilvánosság előtt zajlott, sőt, Benkő György (a vád egyik fő tanúja) esetében még külön hírverést is kapott, a vádlottak és védőik számot tartanak az érdeklődésre jelen szakaszban is, amikor értékelve a hosszas bizonyítási eljárás alatt felhalmozottakat, cáfolhatják az ellenük felhozott vádakat.

A következő tárgyalási szakasz időpontjai: február 22., 24., 26., 29., minden esetben 9 órai kezdéssel. Helyszín a Fővárosi Törvényszék épülete (Markó u 27.), 2. emelet 36-os terem (díszterem).

A tárgyalások nyilvánosak, azonban teljesen pontos menetrend nem áll rendelkezésre. A fent felsoroltakon túl, jelen tárgyalási szakaszban a bíróság további okirati bizonyítékok felolvasását tervezi.