A hitelmoratórium meghosszabbítását sürgeti a Jobbik

A hitelmoratórium meghosszabbítását sürgeti a Jobbik

Z. Kárpát Dániel arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdasági és járványügyi válsághelyzet javában tart, miközben néhány hét múlva lejár a hiteltörlesztési moratórium. Ez azt jelenti, hogy több százezer háztartásra újabb törlesztési terhek szakadnak, a koronavírus-járvány nyomán meglévő bajok mellé.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint mivel a kieső dolgozói bérek, a kieső kisvállalkozói nem kerültek kipótlásra, számos család költségvetése ekkor omolhat össze, ezért arra szólítja fel a kormányt, hogy a moratórium ne a válság közepén, hanem majd a végén járjon le!

Mivel ennek időpontja a kormány elképesztően gyenge válságkezelése miatt nem ismeretes, első körben hosszabbítsák meg a hiteltörlesztési moratóriumot az év végéig! Emellett vegyék ki belőle azokat az "apróbetűs részeket" és rejtett költségeket, amelyek a futamidő meghosszabbítása vagy az adósok rosszabb besorolása révén károkat okozhatnak

- írja Facebook oldalán Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik alelnöke hangsúlyozta, a hitelmoratórium meghosszabbítása az egyik előfeltétele annak, hogy a válság után a jólét mindenki számára elérhetővé válhasson.