Papifrankó - Hodász Andrást saját kérésére felmentették a papi szolgálat alól

Papifrankó - Hodász Andrást saját kérésére felmentették a papi szolgálat alól

„Ma megtartottam utolsó miséimet. Erről most itt többet nem írnék, és titeket is kérlek, amennyiben lehet NE írjatok, Ne hívjatok, most elcsendesedésre és nyugalomra van szükségem”

– írta tegnap este egy Instagram-sztoriban Hodász András, a budapest-angyalföldi Szent Mihály-plébánia plébánosa.

Hodász András katolikus pap többek között a 777 csapatának az alapítója is volt, a keresztény portál mély szomorúsággal fogadta a fejleményeket.

"A velünk eltöltött időszak alatt egy kiegyensúlyozott, nagyszerű papot és barátot ismertünk meg Hodász András személyében. Ebben a nehéz időszakában is szeretettel és imádsággal gondolunk rá"

- írták a mai cikkükben.

A Papifrankót is útnak indító papot saját kérésére mentette fel a papi szolgálatok alól Erdő Péter bíboros, bejegyzésében hangsúlyozta, hogy a közösségimédia-aktivitásból is visszább vesz. „Ha tehetitek, inkább imádkozzatok értem, az mindig jól jön.”

Emlékezetes, idén márciusban szűnt meg végleg a Papifrankó YouTube-csatorna,

a választási kampány során több támadást is kapott a kormánysajtó részéről a közösségi médiában oly népszerű pap.

A Hodász Andrással készített interjúnkat pedig itt olvashatja:

A frankó pap vs. a kocsmáros, a fodrász és a postás

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.) Az orbánista „egyház" inkvizíciója elé került az egyik legnépszerűbb katolikus lelkipásztor. Fidesz-közeli propagandaoldalak gyalázzák Hodász András atyát. „Feszítsd meg!"