Hogyan válasszunk porszívót? (x)

Hogyan válasszunk porszívót? (x)

A mai technológia olyan tempóval fejlődik, hogy minden iparágat beszippant. Nincs olyan gyártó, aki ne akarna bevezetni innovatív megoldást a termékei közé. A porszívók világában is így van ez.

A többi háztartási géphez hasonlóan a porszívók is egyre intelligensebbek, és egyre inkább automatizáltak. A háziasszonyok szeretik a hatékony munkát, mert időt és energiát spórolhatnak vele.

Így pedig több idejük marad a fontosabb dolgokra, mint például a család. Tarts velünk, és megmutatjuk a különbséget a hagyományos és a robotporszívók között. Ma már nem egyszerű a döntés, mert a technika mindkét oldalon erős.

A választás nem könnyű: hagyományos vs. robotporszívó

A kényelem és az időspórolás tekintetében egyértelmű, hogy az Alphafüles webáruház robotporszívó kínálata lesz a nyerő választás. Sok elmélet kering azonban a neten arról, hogy vajon mennyire takarítanak jól ezek az automata eszközök.

Itt egy küszöb, ott egy szőnyeg, rengeteg székláb a nappaliban, és még sorolhatnánk az akadályokat. Azonban a technológiai fejlődés során rengeteget fejlődött a porszívóipar is. Emellett persze ott van a másik oldal, hogy a hagyományos változat használatával nekünk kell végigmenni az egész lakáson. Az akadályok is azonosak, csak így mi küzdünk meg velük.

A másik kardinális kérdéskör a szívóerő és az üzemidő témája. A kezdeti típusok sajnos nagyon gyenge szívóerőt produkáltak a használat során, ami sok esetben csak maszatolásra volt elég. A hagyományos porszívó pedig az alsó szomszédot is felszippantotta hozzá képest. Ma viszont már ez is megváltozott a technológiai fejlődésnek hála.

Mik az előnyei a robotporszívónak?

Az egyik legszebb előnye egyben a legcsalogatóbb tulajdonsága is: helyettünk dolgozik. Miért is kellene ennél több, akár jól csinálja, akár nem? Természetesen a dupla munka soha nem jó, ezért valójában egyáltalán nem mindegy, hogy jól végzi-e a dolgát.

Az mindenesetre hatalmas előnye, hogy automatizálható. Az előre programozható változattól egészen az okostelefonról vezérelhető típusokig széles a skála. Azonban mindkét esetben kitakarít, mire mi hazaérünk a munkából.

Sok modell nem csak egyféle takarítási móddal rendelkezik, így több feladat is elvégeztethető vele. A tervezők úgy alkották meg a robotporszívókat, hogy lehetőleg minden bútor alá beférjenek, ezért a legtöbb típus nagyon alacsony. Emellett pedig egyes modellek vízgyűjtő tartállyal felszerelkezve, még a felmosást is elvégzik.

Milyen hátrányokkal számolhatunk?

Az egyik hátránya az ára, mert nem tartoznak az alsókategóriás eszközök közé. A zsebbenyúlós kezdeti lépések után arra is figyelni kell, hogy a kefék és a szűrők megfelelő állapotban legyenek. Ez a lelke a gépnek, így szükség esetén cserélni kell őket.

A magas küszöbök akadályozhatják a működését, ami szintén hátrány. A sűrűn berendezett helyiségek sem ideálisak a zökkenőmentes működéshez.

A porszívóvásárlás nem egyszerű kérdésekkel kezdődik, de gondos mérlegelés után már csak egy kattintás az egész. Csupán végig kell gondolni a lehetőségeket és az igényeket.