Hogyan védhető meg egy olyan határ, ahol nincsenek határőrök?

El kell kerülni, hogy Magyarország egy hatalmas menekülttábor legyen, ezt még Orbán Viktor mondta korábban szokásos pénteki rádióinterjújában.

Erről a témáról kérdezték (volna) Z. Kárpát Dániel (Jobbik) és Tuzson Bence (Fidesz) országgyűlési képviselőket.

Azonban, jellemzően a magyar belpolitikai viszonyokra, ezt a rendkívül fontos témát sikerült megtrollkodni a Schweitzer rabbi halála miatti hecckampánnyal.

Visszásnak tűnik, hogy miközben egyre égetőbbé válik a hazánk (és egyben az unió) déli határát ostromló illegális bevándorlás problémája, még azokat a (műsor) perceket is a Jobbik lejáratására szentelik, amiket eredetileg egyébként a migráció bemutatására szántak volna.

Aztán végül csak elhangzott a kérdés: a Jobbik tudja-e támogatni a kormány menekültügyi politikáját?

Valójában a kormány támogatja a Jobbikot, hiszen a 2012-es, 2013-as figyelmeztetéseinket, amelyekkel a migránsok tömegére, illetve a határaink védtelenségére hívtuk fel a figyelmet, akkor még figyelmen kívül hagyta a Fidesz – válaszolta Z. Kárpát Dániel, majd hozzátette: hogy szerencsére most már Orbán is megértette, hogy muszáj cselekednie.

A másik fontos szempont, hogy vajon a döntéshozók, illetve azok az álcivil ellentüntetők, akik a fővárosban úgy próbálnak politikai tőkét kovácsolni maguknak, hogy törekvéseikkel veszélyeztetik a magyar társadalom biztonságát, megtapasztalták-e, hogy milyen viszonyok uralkodnak a déli határvidéken, például Ásotthalomnál.

A válasz természetesen nem, mindenesetre a távolból mindig egyszerűbb jó tanácsokat osztogatni.

Hogyan lehet úgy feltartóztatni a menekülteket, ha nincs határőrizet, ha nincsenek ott határőrök? – kérdezett vissza a nemzeti párt politikusa, aki csak úgy, mint a több frakciótársa, többször is személyesen meggyőződhetett a magyar határ védtelenségéről.

A kérdés jogos, a válasz még várat magára.