„Hol a pénzünk?” – Így várták Orbán Viktort az Európai Parlamentben

„Hol a pénzünk?” – Így várták Orbán Viktort az Európai Parlamentben

A Transparency International és egy német zöldpárti EP-képviselő rendezte az elherdált EU-s pénzek ihlette, politikai töltetű tárlatot. A magyar miniszterelnök pedig a soros elnökség programjáról beszél, amire Magyar Péter is jogot kapott reagálni.

Plakátokból álló kiállítást rendezett Orbán Viktor tiszteletére a Transparency International és Daniel Freund német zöldpárti EP-képviselő hétfőn – írta meg a Telex.

A trollkodási szándékú tárlatot a Európai Parlament strasbourgi épületének menzájánál, plakátjain a lomb nélküli nyírmártonfalvai lombkoronasétányról, Felcsútról, a hatvani kalandparkról és Tyukodról lehet fényképeket látni magyar és angol nyelvű kísérőszöveggel.

A politikai töltetű plakátkiállítást tehát a NER által hazánkban elherdált uniós pénzek szimbólumai ihlették.

Erről az X-en is megjelent egy ábrázolás a német politikustól.

Orbán Viktor a Magyarországot is elérő árvíz miatt pár hetet késve a magyar EU-elnökség programját mutatja be szerdán az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülése előtt, amelyen vitát is tartanak. Ezen a Tisza Párt elnöke és eP-képviselője,

Magyar Péter is lehetőséget kap, hogy beszéljen Orbánhoz.

Már élből a magyar miniszterelnök azzal indult Strasbourgba, hogy szavai szerint „Jöhet a csihi-puhi!”, és gyakorlatilag egy kisebb jelenet volt is, mai sajtótájékoztatójára ugyanis berohant Gyekiczki Márton, a Demokratikus Koalíció érdi önkormányzati képviselője, akit a biztonságiak földre vittek és kivezettek a teremből.

A Transparency International Magyarország szervezetével szemben alaposan bekeményített az Orbán-kormány furkósbotjaként funkcionáló Szuverenitásvédelmi Hivatal, ami nem csoda, hisz ők voltak, akik elérték, hogy az Európai Ügyészég vizsgálja a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyét.

(Címlapkép: Daniel Freund, Transparency International - Facebook)