Végrehajtási eljárást indított az Alfahír Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt ellen

Végrehajtási eljárást indított az Alfahír Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt ellen

Végrehajtási eljárás kezdeményezett lapunk kiadója Homlok Zsolt, a felcsúti gázszerelőből néhány év alatt az ország egyik leggazdagabb emberévé avanzsáló Mészáros Lőrinc kisebbik lányának férje ellen.

Az Alfahír még 2018. júniusában számolt be arról sajtóinformációk alapján, hogy Homlok Zsolt közel egymilliárdot, egész pontosan 855 millió forintot vehetett ki az egyik cégéből, a Vasútvillamosító Kft.-ből.

Mészáros Lőrinc veje már majdnem megkereste az első milliárdját

Homlok Zsoltot 2016 szeptemberében menesztették a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról, majd vállalkozóként próbált szerencsét: 2016 novemberében megalapította saját vasútépítőjét, a Homlok Zrt.-t, majd tavaly nyáron bevásárolt egy csehországi cégbe, 600 ezer cseh korona tőkét emelve, és ezzel többséget szerzett a Vasútvillamosító Kft.-ben (Vasútvill).

A vállalkozó ezt jogsértőnek találta, ezért beperelte azt az összesen 10 médiaterméket, amely erről írt, köztünk lapunkat is.

A Fővárosi Törvényszék friss közlése szerint azonban Homlok az összes pert elveszítette, és mivel a határidőre nem fizette meg a 38.100 forintos perköltséget, az Alfahír kiadója a héten megindította ellene a végrehajtási eljárást.

Homlokot egyébként 2016 szeptemberében menesztették a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról, majd még az év novemberében megalapította saját vasútépítőjét, a Homlok Zrt.-t, később, 2017 nyarán pedig bevásárolt egy csehországi cégbe, 600 ezer cseh korona tőkét emelve, amivel többséget szerzett a Vasútvillamosító Kft.-ben.

A Vasútvill aztán nem sokkal később megbízást kapott a felcsúti kisvasút építésére, a dél-balatoni vasút 100 milliárd forintos gigaberuházásában pedig konzorciumi társa volt Mészáros cégének, az R-Kord Kft.-nek.

A Homlok Zsolt tulajdonában lévő cégek közül a legmesésebb gyarapodást a Vasútvill produkálta 2017-ben, amikor is 7,3 milliárd forint árbevételt ért el a 2016-os 3,1 milliárd forint után, a 676 millió forintos veszteséget pedig 1,8 milliárd forint nyereségbe fordította. Az akkori mérlegbeszámoló szerint 1,14 milliárd forint osztalék kifizetését javasolta az ügyvezetés.