Hoppá, mik derülnek ki: Mészáros Lőrinc emberei megvették Leisztinger luxushotelláncát

A tranzakció az állami tulajdonú Eximbank nélkül aligha jöhetett volna létre. 

Leisztinger Tamás – a kormányváltás előtt még a baloldalhoz köthető milliárdos, a ma is MSZP-s politikus, Tüttő Katalin élettársa  – az eredetileg hozzá köthető láncolat tizennégy láncszeméből négyet ugyan megtartott, de tízet továbbpasszolt a kormánypárti nagyvállalkozónak.

Természetesen (?) a tranzakció az állami tulajdonú Eximbank nélkül aligha jöhetett volna létre.

Sokáig csak szóbeszéd volt, suttogtak róla, hogy kik állnak a háttérben. Időközben azonban beérkezett a cégbíróságra a Hunguest Hotels Zrt. október 13-i közgyűléséről szóló jegyzőkönyv, melyből kiderül:

elsődlegesen a Mészáros Lőrinchez és Tiborcz Istvánhoz köthető személyek kerültek be a cég igazgatótanácsába és felügyelőbizottságába.

Olyan emberek, mint Jászai Gellért, a Hunguestet elvásárló Konzum-csoport képviselője; Schmidl Péter, a Mészároshoz tartozó intézményeket üzemeltető Event-Immo Kft. vezetője; illetve Somlyai Zoltán, a Tiborcz Istvánhoz, azaz Orbán Viktor vejéhez tartozó Mahart-ház szállodaüzemeltető cégének a vezetője. Mi több, megjelent a társaságban a Mediaworks kiadóvállalatot (Népszabadság, Nemzeti Sport, Világgazdaság, megyei lapok) megszerző Opimus Group igazgatósági tagja is.