Nem mond le Újfehértó Fideszből kilépett polgármestere a kormánypárt helyi szervezetének felszólítása ellenére

Nem mond le Újfehértó Fideszből kilépett polgármestere a kormánypárt helyi szervezetének felszólítása ellenére

Hosszú József, Újfehértó polgármestere közösségi oldalán reagált a helyi Fidesz felszólítására, miszerint adja vissza polgármesteri mandátumát. Posztjában a városvezető leszögezte, hogy nem fog lemondani polgármesteri megbizatásáról, hanem tovább folytatja a megkezdett munkát.

Ahogy arról korábban az Alfahíren beszámoltunk, távozott a Fideszből az újfehértói polgármester, erre való reakcióként pedig a kormánypárt helyi csoportja közleményt adott ki, amelyben felszólították a lemondásra. A közleményt Simon Miklós helyi fideszes országgyűlési képviselő osztotta meg közösségi oldalán.

A közelmúltban egy nyilatkozat jelent meg a Facebook-on, melyben a FIDESZ újfehértói csoportja felszólított, hogy mondjak le polgármesteri tisztségemről. A bejegyzés időzítése is érdekes volt, hiszen a fiam ballagásának a napján, a városnapi rendezvénysorozat kellős-közepén történt. Gyalázatos időzítés!

- írta most erre reflektálva a városvezető.

Hosszú József arról is ír, hogy a FIdesz újfehértói szervezetével és a választókerületi elnökkel már az önkormányzati kampányban sem volt felhőtlen a viszonya, mert már a jelöltségét sem támogatták és képviselőjelöltek kiválasztásába sem volt beleszólása. Éppen ezért ezekkel a képviselőkkel a választás után sem tudott együttműködni, így a fideszesekkel szemben inkább a független képviselőkre támaszkodott a testületben.

A polgármester állítása szerint a helyzet mára annyira elmérgesedett, hogy a választás éjszakáján a főtéri Fidesz irodától indulva autókkal jelentek meg az utcájában és hangos dudálással, kiabálással kétszer is elhaladtak a háza előtt, ezzel üzenve neki. Többek között ezért most arra szólította fel az öt fideszes önkormányzati képviselőt, hogy amennyiben nem tudnak vel együtt dolgozni, akkor ők mondjanak le a mandátumukról, mert ő ezt biztosan nem fogja megtenni.

Az idei országgyűlési kampányban azzal hívta fel magára a figyelmet Hosszú József, hogy a kormány vidékfejlesztési politikáját bírálta egy ellenzéki lakossági fórumon. A polgármester ezt most azzal indokolta, hogy a Fidesz fórumán a Művelődési Házban nem volt lehetősége elmondani ezeket a gondolatokat.

A kormány vidékfejlesztési politikáját bírálta a fideszes polgármester

Szeretnék néhány dolgot elmondani, ami a múlt történéseit kicsit más megvilágításba helyezi. Dr. Hosszú József, Újfehértó fideszes polgármestere, egy az ellenzék által szervezett lakossági fórumon bírálta a Fidesz kormány pénzosztási politikáját. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település első embere szerint ötmilliárd forintra lenne szükség, hogy Újfehértó valamennyi utcáját leaszfaltozzák, de a kormány csak 1,3 milliárdot adott az elmúlt öt évben.