Hosszú Katinka és cselgáncsozóink is érmet szerezhetnek, ismét medencében a férfi pólósok

Itt van az olimpia 3. napjának programja.

14 órától sportlövőinkkel indul a nap, a küldöttség egyik legrutinosabb tagja, az ötödik olimpiáján szereplő Sidi Péter, és az ifjúsági olimpiai bajnok, felnőttek közt viszont ötkarikás újonc Péni István is lőállásba lép.

A 2-es Karióka Aréna tatamiján két cselgáncsozónkért is izgulhatunk, női 57 kg-ban a vb-bronzérmes, 4 éve Londonban 4. helyezett Karakas Hedvig a türkmén Rusana Nurjavova ellen kezd 15:14-kor, a férfi 73 kg-osok mezőnyében a londoni ezüstérmes Ungvári Miklós a portugál Nuno Saraivát kapta ellenfélül. Mindkét rivális verhetőnek tűnik, és ha képesek lesznek legjobb formájukat hozni, úgy Karakas és Ungvári is odaérhet a dobogóra a nap végén.

16 órától a magyar vívósport egyik legnagyobb tehetsége, Márton Anna is debütál Rióban. A 21 esztendős kardozó a juniorok között Európa- és világbajnok, de már a felnőttek közt is letette névjegyét: a tavalyi moszkvai VB-n bronzot, idén a Torunban rendezett EB-n pedig ezüstérmet szerzett. Bízhatunk benne, hogy az olimpián is megmutatja, nem véletlenül választották a 2015-ös év magyar vívójának.

Még ökölvívónk is versenyben van

A folytatásban az ökölvívók 75 kg-os súlycsoportjában Harcsa Zoltán 17:30-tól csap össze a legjobb 32 között a türkmén Arslanbek Achilovval. Másik versenyzőnk, a 69 kg-os Bacskai Balázs vasárnap este pontozással kikapott a francia Cissokhótól, így immáron csak Harcsa képviseli a magyar színeket a bokszolók között. A 23 esztendős öklöző másodszor vesz részt olimpián 2012-ben 5. helyen zárt a brit fővárosban.

Úszóinkért és pólósainkért is szoríthatunk

18 órától 3 sportágra is érdemes lesz figyelnünk: vitorlázóink – Érdi Mária, Cholnoky Sára, Gádorfalvi Áron és Vadnai Benjámin - is bemutatkoznak. Közben a Maria Lenk Uszodában vízilabdázóink első győzelmük megszerzéséért szállnak vízbe, ellenfelük Ausztrália lesz. Az Olimpiai Uszodában úszóink állnak rajthoz három előfutamban: Verrasztó Evelyn és Késely Ajna 200 méter gyorson, Kenderesi Tamás és Cseh László 200 pillangón, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna pedig 200 vegyesen igyekszik kivívni az elődöntőbe kerülést: akiknek sikerül közülük, azok hajnali 3 és 4 óra között úszhatnak a fináléért.

Döntőből egyet rendeznek az éjszaka folyamán, természetesen magyar résztvevővel, 3:30-tól Hosszú Katinka tempózik 100 háton, és bár nem ez a fő száma, azért nem lenne nagy meglepetés, ha ezúttal is bővítené valamilyen színű medállal az éremkollekcióját.