Hozzák nyilvánosságra a táborok végleges helyszíneit!

A Jobbik követeli a kormányzattól, hogy hozzák nyilvánosságra, mely magyar települések mellé kívánnak menekültszállót építeni.

A Jobbik egy tételes lista alapján azt akarja megtudni Magyarország jelenlegi kormányától, hogy mely magyar települések mellé kívánnak nyílt vagy zárt menekültszállót építeni, hol kívánnak ugyanúgy eljárni, hogy a helyi lakosság megkérdezése nélkül - mint Martonfán, vagy Sormáson - úgy döntenek, hosszú évekre kiható módon beavatkoznak egy közösség életébe - mondta Z. Kárpát Dániel keddi sajtótájékoztatóján.
 
Szeretnénk tehát tudni, hogy melyek azok a kistelepülések - a hírek szerint legalább tucatnyiról van szó - amelyek környezetét ellehetetlenítik, az ott élők mindennapjait pedig tulajdonképpen megmérgezik azáltal, hogy a migrációs krízis hatásait rázúdítják ezen településekre - mondta.
 
Z. Kárpát Dániel emlékeztetett: a Jobbik képviselői többször is meglátogatták Martonfát és térségét, "így egyértelműen kimondhatjuk, hogy a lakosság körében szinte 100 százalékos az elutasítottsága annak az őrületnek, amit a kormányzat tervez."
fgh
 
A politikus szerint önmagában az, hogy állami területen történik a beavatkozás, nem jelenti azt, hogy nem lehetetleníti el az ott élők mindennapjait. Magam is bejártam - folytatta - azt a területet és környékét, mindösszesen öt templomtoronyra lehet rálátni közvetlenül, ez azt jelenti, hogy egy nyílt szálló esetében a migránsok szabadon grasszálhatnak legalább féltucatnyi településen, míg például az egyik legnagyobb pécsi bevásárlóközpont kevesebb mint 10 kilométerre található a tervezett létesítménytől.
 
A Jobbik szerint jogos az a veszély, hogy minden magyar település feje felett ott lóg a bárd, hogy ha a kormánypárti vezetésű, akkor azért, mert a vezetésük még ilyen kérdésekben is nehezen mond ellent a központi kormányzati ukáznak, ha pedig ellenzéki vezetés - mint például Martonfán - akkor jogosan tarthat a település a bosszútól, vagyis a kormányzat saját döntési hatáskörében oda fogja telepíteni azt a menekültszállót.
 
A párt követeli, hogy haladéktalanul tegye közé a magyar kormány azon települések listáját, ahová hasonló intézmény építését tervezik, hadd tudják az ott élők előre, hogy a tiltakozási formák legszélesebb skálájából kell válogatniuk, és azt, hogy egy nagyon kemény, markáns, civil kiállással, nekik igenis meg kell akadályozniuk azt, hogy a megkérdezésük nélkül írják át az ő életüket, nyugodt mindennapjaikat. 
 
A Jobbik ezért megpróbálja kikényszeríteni ezt a listát a kormánytól: például írásbeli kérdést nyújt be a kormányzatnak, amelyre kötelező válaszolniuk. 
 
A Jobbikra minden egyes érintett település számíthat, az ott élőket jogilag és politikailag is segíteni fogjuk - mondta Z. Kárpát Dániel.