Humanitárius segély osztásakor négyen meghaltak egy orosz légicsapásban

Humanitárius segély osztásakor négyen meghaltak egy orosz légicsapásban

Egy Zaporizzsja megyei település lakónegyedét érte támadás hétfő hajnalban - közölte a megye kormányzója.

Négy civil életét vesztette, 11-en pedig megsebesültek a dél-ukrajnai Zaporizzsja megyében található Orihivet hétfőre virradóra ért orosz légitámadásban - jelentette be az MTI tolmácsolása szerint a megye kormányzója.

Jurij Malasko a Telegramon azt közölte, hogy

a támadás idején éppen humanitárius segélyt osztottak, a lakónegyedet ért légicsapásban három nő és egy férfi vesztette életét.

A Zaporizzsja megyei kormányzó hozzátette, hogy az orosz erők 36 célzott csapást hajtottak végre tíz település ellen rakétákkal és tüzérséggel.

Az ukrán hadsereg ugyancsak hétfőn jelentette be, hogy négy négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza Bahmut környékén a múlt hét során, az ellentámadás kezdete óta pedig összesen 24-et. Andrij Kovaljov, az ukrán vezérkar szóvivője elmondta, hogy a településnél továbbra is heves harcok dúlnak.

Az öt hete kezdődött ellentámadás során már 193 négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza az orosz erőktől - fűzte hozzá a vezérkari szóvivő.

(Címlapkép: Ukrán tüzérek FH70-es tarackkal lövik az orosz állásokat a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja környékén 2023. március 2-án. MTI/EPA/STR)