Hungarikum: Közös wc után áram nélküli ipari park

Hungarikum: Közös wc után áram nélküli ipari park

Ipari parkot adott át a külügyminiszter, amelyben nincs se gáz, se áram. Viszont 45 millió forintból építettek rá kerítést. Újabb érdekes fejlesztés hazánkban...

Mint emlékezetes, a kegyelmi botrányba belebukó Novák Katalin egy közös, azóta elhíresült koedukált mellékhelységet adott át Barcson. Ezen a téten emelt most Szijjártó Péter, aki a fejlődést elősegítve egy áram nélküli ipari parkot. A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a városban épített ipari park átadásán arról számolt be, hogy az állam 680 millió forintnyi támogatásával megvalósult beruházással olyan terület jött létre, amely megfelelő helyszínt biztosíthat a jövőben betelepülni kívánó vállalatoknak.

Ahogy a Helló Dél-Somogy írja,

a térségben egy üres álláshelyre legalább 10 munkakereső jut a hivatalos statisztikák szerint is.

Ám azt elfelejtették megemlíteni a minisztériumi közleményben, hogy az úgynevezett "ipari park"-ban nincs jelenleg se áram, sem pedig gáz.

Ez a kettő nincs a területen, viszont van kerítés 45 millió forintból.

Az egy évvel ezelőtti szerződésmódosításban ugyanis abban állapodott meg Barcs fideszes polgármestere, Koós Csaba Tibor a kivitelezővel, hogy a két fenti tételt kihúzzák, de pótmunka keretében nettó 45 millióért körbekeríti a területet.

Értik? Mi sem!

Az is jogos kérdés, vajon a külügyminiszter tudta-e, hogy milyen műszaki paraméterekkel adja át az ipari parkot, vagy csak a kormánypárti polgármesterrel közösen átvágta a nemzeti színű szalagot.

Egyszer majd ez is kiderül. Talán.

(Címlapkép: Koós Csaba polgármester, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Szászfalvi László, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője (b-j) kezet fog a Barcsi Ipari Park átadóján a polgármesteri hivatalban 2024. június 3-án. MTI/Katona Tibor)