Függetlenként indul a meghurcolt Hunvald György

Függetlenként indul a meghurcolt Hunvald György

A kőkemény elszámoltatás két lábon járó szimbóluma, emellett neves ingatlanszakértő, a csodaszép autók műértője, Hunvald György visszatér, ráadásul egy "modern, innovatív és zöld" programmal gyürkőzik neki az őszi választásnak.

A korábban expolitikus, jelenleg politikus a Facebookon közölte a jó hírt. Mint írja: 

"Korábban azért tértem vissza a helyi politika fősodrába, mert a velem történtek után rehabilitálódni szerettem volna"

A rehabilitációhoz azonban szüksége van még valamire:

"Határozott véleményem az, hogy csak a választók tudnak rehabilitálni egy meghurcolt politikust"

Sajnálatos módon azonban az ellenzéki pártok nem hisznek a rehabilitáció ilyen formájában, s nem támogatták a meghurcolt politikus jelöltségét.

"Nem arról volt szó, hogy mindenáron polgármesterként szerettem volna megmérettetni magam, hanem azt a lehetőséget is kizárták, hogy képviselőjelöltként induljak. Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem"

- írja a korábban jogerősen elítélt Hunvald, aki jelenleg is kénytelen bíróságra járni, ezúttal hűtlen kezeléssel vádolják.

Börtönt kértek Hunvald Györgyre, a korábbi szocialista polgármesterre

Letöltendő szabadságvesztést kért hűtlen kezelés miatt Hunvald György szocialista politikusra, volt országgyűlési képviselőre és erzsébetvárosi polgármesterre az ügyész vádbeszédében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon pénteken - számolt be róla az MTI. A vádhatóság ebben a perújítási eljárásban - amelyet 2016 júniusában kezdeményezett - több mint tíz évvel ezelőtti megbízási, illetve munkaszerződések miatt kéri Hunvald György megbüntetését.

Nem vesztett a vonzerejéből

Bejegyzéséből kiderült, hogy az év első öt hónapjában ötezer kerületi választópolgár kérte az aláíróíveken, hogy induljon független polgármesterként az őszi választásokon.

Ekkora tömegnek pedig nyilván nem lehet és nem is szabad nemet mondani, egy felelős politikus pedig nem is teheti meg, hogy hátat fordítson szeretet kerületének. 

Mint szerényen hozzáteszi:

"Ezzel a támogatással a legesélyesebb jelölt, és hangsúlyozom, nem önjelölt vagyok az ellenzéki oldalon."