Horvátország és Görögország a magyarok célkeresztjében

Itthon viszont a Tisza-tó a legolcsóbb. 

Horvátország továbbra is népszerű úti célja a magyaroknak nyáron, és Görögország iránt is átlagot meghaladó az érdeklődés - mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró a köztévében.

Hozzátette: Olaszországon belül a távolabbi célpontok is népszerűek lettek, mint Sorrento vagy Rimini környéke. Megmaradt Spanyolország is népszerű nyaralási helyszínnek, és Bulgáriába is sokan utaznak.
    
A belföldi úti célok között a Balaton a magyarok fő úti célja, népszerű lesz idén nyáron, új apartmanházak és szállodák épültek, programok sora várja a vendégeket. Budapestre is sokan utaznak, de a Tisza-tó és a Fertő-tó környéke is megtelik turistákkal a következő időszakban.

A Tisza kíméli leginkább a fürdőzők pénztárcáját

Manapság a Tisza a leginkább pénztárcakímélő vizünk, elvégre Tiszalökön, Tiszaalpáron, Tiszafüreden, Tiszapüspökin, Tiszanánán, Poroszlón és Sarudon is nívós, ingyenes szabadstrand működik - írja a szombati Magyar Hírlap.

A Hajozas.hu adataira hivatkozva állapítja meg a lap, hogy a Balatonnál egyre több településen kell jegyet váltani a fürdőzéshez, sőt a Velencei-tónál is, de utóbbinál Agárdon, Gárdonyban és Velencén is akadnak még olyan partszakaszok, ahol térítésmentesen lehet megmártózni a vízben.  
    
Összesítésük szerint Balatonbogláron a Platán strandon, Balatonfenyvesen a Nagystrandon, Balatonkeresztúron a Vitorlás utcai szabadstrandon, Örvényesen a Platán szabadstrandon, valamint Keszthelyen és Zamárdiban lehet még belépőjegy nélkül fürdeni a Balatonban. 
    
Azokon a településeken, ahol a korábbi szabadstrand fizetős lett, a helyiek attól tartanak, hogy a fürdőzők elpártolnak tőlük, akkor pedig megcsappanhat a helyi szolgáltatások iránti kereslet is. 
    
A fővárosiak közül sokan a városi fürdőzés helyett az olcsóbb megoldást választják, elsősorban Gödre vagy Dunabogdányba látogatnak el, de Zebegényt vagy éppen Nagymarost is sokan keresik fel - írja a szombati Magyar Hírlap.