Idén is lesz Hunnia tábor a Pilisben

Ez egy nyolc és egy öt napos kalandtábor lesz.

A szervezők különféle társasjátékok (Őseink nyomában, Őseink írása, Kalandozás a múltba, Hét próba a Csillagösvényen, Gondolkozz okosan stb.) készítése mellett, 2010-ben megszervezték az első táborukat, amit idén 7. alkalommal rendeznek meg. Olyan tábort gondoltak ki, ahol gyermekeket nyugodt körülmények között lehet hagyni, tudva azt, hogy a sok mozgás mellett „őseinkről” is tanulnak, és olyan gyerekekkel barátkoznak, akik fontosabbnak tartják az emberi értékeket az anyagi értékeknél. Eddig évente csak egy tábort szerveztek meg, de idén a kisebbek részére egy 5 napos tábort is elindult.

A 8 napos tábor azok részére szól, akik 8-99 év közötti gyerekek, olyan szülők, nagyszülők, akik fontosabbnak tartják az emberi értékeket az anyagi értékeknél, szeretnek mozogni, de a tudás is fontos számukra. Az 5 napos tábort pedig azoknak ajánlják, akik 8-11 év közötti gyerekek egyedül vagy kisebb gyermekek szülővel, nagyszülővel még nem voltak ottalvós táborba, olyan családoknak, ahol kisebb gyerekek vannak (a szülőknek külön programot is szerveznek), szeretnek alkotni és mozogni.

A tábor programja: szertűzgyújtás, a tábor törvényeinek elfogadása-szövetségkötés. Íjászat, botozás, szablyavívás, ostorozás, csatakereszt dobás. Magyarország kirakása kövekből, rendhagyó történelemóra. Közös éneklés, zene a tábortűz mellett. Térkép készítés iránytű segítségével. Pólófestés, gipszkiöntés és festés. Éjszakai kirándulás a Pilisben. Harmatonjárás, fényköszöntés. Népmesék eljátszása, táncház. Virrasztás a csillagos ég alatt. Láda kincseinek megtalálása. Vezér és asszonyválasztás. Sütemény készítés és sütés. Számháború, népi játékok. Hétpróba, törzsek csatája. Éjszakai bátorságpróba. Rovásleletek keresése. Szellemi vetélkedők. Fürdés, vízi csata. Pajzsra emelés.

Bővebb információ és jelentkezés a www.magyarokboltja.hu és a 06/70-605-2379-es telefonszámon.