Így készül a betonkeverőben a gyros. Jó étvágyat!

A hatóság emberei egy pest megyei húsnagykereskedést ellenőriztek december elején, s amely során nem is az a meglepő, hogy összesen több mint 22 tonna terméket foglaltak le, hanem hogy felfedeztek egy engedély nélkül működő gyros "előállító üzemet" is.

A Nébih a honlapján számol be arról, hogy a húsnagykereskedés ellenőrzése során jelöletlen és nem nyomon követhető termékeket találtak, emellett megállapították, hogy az üzemben a bontási, darabolási tevékenységről nem vezettek dokumentációt. A jelöletlen baromfi termékek Lengyelországból érkeztek EKÁER szám nélkül, míg a lefoglalt marhahús termékeknek a nyomon-követése nem volt megfelelő.

Ez mondjuk azért érdekes, mert elviekben az Elektronikus Közúti Áruforgalom Rendszert pont azért vezették be nagy dérrel-dúrral, hogy ilyen esetek ne forduljanak elő - még elképzeni sem mernénk, hogy ez az egész csak egy újabb állami pénzlehúzás...

Visszatérve, ebben az esetben, nem is az a lényeg, hogy jelöletlen volt a hús, hanem hogy a nagykereskedés mögötti épületben egy engedély nélkül működő gyros "előállító üzemet" is felfedeztek az ellenőrök. Az ott dolgozók az ellenőrzés megkezdésekor elmenekültek a helyszínről. Az üzemben rossz higiéniai körülmények között,

betonkeverőben készült nagy mennyiségben a gyros.

A fellelt dokumentumok alapján számos fővárosi gyrososhoz szállítottak az üzemből.

Erre már csak az tesz rá egy lapáttal (értik az utalást), hogy a Nébih videója alatt egy igazi multikulti-világzene hallható. Valószínűleg az ellenőrök így akarták kifejezni, hogy a kultúrák egymás mellett milyen sikeresen tudnak létezni.