II. Erzsébet halála miatt leállíthatják A korona című sorozat forgatását

II. Erzsébet halála miatt leállíthatják A korona című sorozat forgatását

A brit királyi család életét és II. Erzsébet uralkodását bemutató The Crown (A korona) 2016-ban debütált, ám a királynő csütörtökön bekövetkezett halála miatt teljesen leállíthatják a készülő hatodik évad forgatását - írja forrásai nyomán a Variety

Gyászhír: Elhunyt II. Erzsébet királynő

A királynőt életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában - közölte csütörtökön a Buckingham-palota. Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó. Károly trónra lépése azt is jelenti, hogy az új király idősebb fia, Vilmos cambridge-i herceg a trónörökös.

A főszerepben a most 96 éves korában elhunyt uralkodó áll, akinek regnálása viszontagságait fiatal korától, a hetven évvel ezelőtti trónra kerülésétől kíséri végig a Netflix drámasorozata. Várhatóan novemberben mutatják be a kilencvenes évek történéseit feldolgozó ötödik évadát.

Bár a készítők konkrétan nem árulták el, a szereposztásból arra lehet következtetni, hogy Diana hercegné halálát, valamint Vilmos és Harry herceg gyerekkorát is megjelenítik a cselekményben.