Ilyen az, amikor Gyöngyösi Márton helyre teszi a NER propagandistáját

Ilyen az, amikor Gyöngyösi Márton helyre teszi a NER propagandistáját

A Jobbik-Konzervatívok elnöke a Fidesz szócsöveként működő Hír TV vendége volt. A láthatólag felkészületlen riporter próbálta kiforgatni a szavait, de Gyöngyösi nem csak állta a sarat, de rendesen leiskolázta a Fidesz propagandistáját.

Egy normális Magyarországon a korrupt politikusok börtönbe kerülnek, az EU-s pénzek pedig az emberek érdekeit szolgálják. Magyarországon nincs így, és ezt Gyöngyösi Mártonnak sikerült világosan elmagyarázni a kormánypárti tévében. Hiába, az igazság utat tör magának.

Azon dolgozunk, hogy az európai uniós források minél hamarabb Magyarországra érkezzenek

– próbált Gyöngyösi a pártja céljairól beszélni, amíg a riporter bele nem kötött. Kénytelen volt elmagyarázni neki, hogy mi a valós helyzet hazánkban.

Az európai uniós adófizetők, köztük sok magyar sem tartja jó ötletnek, hogy az EU-források egy olyan kormányhoz kerüljenek, ami ellopja ezeket a pénzeket.

A kekeckedő riporter cinikus hangsúllyal példákat követelt Gyöngyösi Mártontól. Nyilvánvaló, hogy rengeteg példát tudott ő maga is, de hát azért van odaültetve, hogy hiteltelenítse és lejárassa az ellenzéki politikusokat.

Amikor a korrupció kerül szóba a fideszesek, vagy az ő szekerüket toló propagandisták rendszeresen példálóznak a vesztegetési ügye miatt börtönbe került, korábbi EP-alelnök esetével. Gyöngyösi Mártonnak erre is volt válasza:

Eva Kaili egy korrupción kapott EU-s képviselő, aki rács mögött töltötte a karácsonyt. Na most, ha Magyarországon is úgy működne az igazságszolgáltatás, meg úgy működne a bűnüldözés meg a korrupció ellenes fellépés, mint az Európai Unióban, akkor elég sok fideszes politikus és oligarcha ülne a rácsok mögött.

Amikor a NER-zsoldjában álló műsorvezető megkérdőjelezte, hogy Magyarországon lenne korrupció, a Jobbik-Konzervatívok elnöke frappáns válasszal szerelte le. Telitalálat!

Amikor Mészáros Lőrinc vagyona egy év alatt több mint százmilliárd forinttal gyarapodik úgy, hogy nem tudjuk, hogy az általános iskolát kijárta-e, és mellesleg gyerekkori barátja kedves miniszterelnökünknek.

Gyöngyösi nem csak a levegőbe beszélt. Konkrét referenciaként a Civitas Intézet által készített tanulmányra hivatkozott. A Korrupció Fekete Könyvében rengeteg eset fel van sorolva, ami bizonyítja, hogy Magyarországon a rendszerszintű korrupció van, azaz az államhatalom központilag szervezi meg a közvagyon ellopását.

Az a nagy különbség, hogy Magyarországon rendszerszintű a korrupció. Máshol is van korrupció, de mindenhol máshol üldözik a korrupciót. Magyarországon erre épül a NER: a közpénzeknek a kicsatornázására, és a haveri zsebekbe juttatására.

Gyöngyösi Márton hozzátette, hogy ő azért dolgozik az Európai Parlamentben, hogy a pénzek közvetlenül eljuthassanak az önkormányzatokhoz, a magyar családokhoz, a magyar kis- és középvállalkozásokhoz, mert ez a pénz nekik jár.

Ez az eset is arra világít rá, hogyan lehet szembesíteni a valósággal egy kormányhű propagandistát.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton/facebook)