Az új Index-vezérigazgató szerint maradhatott volna a főszerkesztő

Az új Index-vezérigazgató szerint maradhatott volna a főszerkesztő

Itt írtunk az Indexszel kapcsolatos legújabb fejleményekről:

Ez nem tartott sokáig: menesztik Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettest is

Távozik az Indextől Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő és Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes is - tudta meg a 24.hu. A HVG cikke szerint egy belső konfliktus áll a történtek mögött. A 24.hu megkereste Bodolai Lászlót, a portált működtető igazgatóság elnökét, illetve Szombathy Pált is, de nem érték utol őket, Sztankóczy András pedig mindössze annyit mondott, hogy „nehéz délelőttön van túl".

Az Index új vezérigazgatója Starcz Ákos lett, aki elsőként a Media1-nek beszélt a helyzetről. A Vaszily Miklós (akinek munkásságát többek között a TV2, az MTVA és az Echo TV éléről ismerhetjük) és Ziegler Gábor-féle Indamedia tényleges tulajdonossá válik. A médiapiaci szaklapnak Starcz erről úgy fogalmazott, hogy

hatékonyabbá, cégszerűbbé válhat az együttműködés az Index hirdetési felületeinek értékesítésével foglalkozó Indamedia és az Index között. Az eddigi struktúra bonyolult volt, most sokkal átláthatóbbá válik a tulajdonosi struktúra, cégjogilag és minden szempontból. Az Indamedia ténylegesen tulajdonosként tud fellépni, korábbi bonyolult szervezeti felépítés a jövőben nem akadályozza az esetleges pénzügyi helyzetek gyors és hatékony kezelését.

Azt is elmondta, hogy eredetileg csak a vezérigazgatói poszton történt volna változás és Szombathy Pálnak felkínálták, hogy maradhat főszerkesztő, sőt, Bodolai László igazgatósági elnököt sem akarták leváltani, de a tárgyalások eredményeként a vezérigazgató-főszerkesztő közös megegyezéssel távozott, Bodolait pedig visszahívták. Sztankóczy András vezérigazgató-helyettes és vezető szerkesztő Szombathy Pállal érkezett és nem akart mással dolgozni.

A lap irányítását ideiglenesen Kitzinger Szonja és Fekete-Szalóky Zoltán főszerkesztő-helyettesekre bízták, az új főszerkesztőről később határoznak, Starcz ebben nyitott a szerkesztőség javaslatára, de a végső döntést magánál akarja tartani.