A Telekom és a Vodafone már reagált is Orbán „ingyenes” internetére

A Telekom és a Vodafone már reagált is Orbán „ingyenes” internetére

Az ingyenes internetre jogosult Telekom-ügyfelek a cég honlapján, a Flip-ügyfelek a Flip honlapján jelezhetik igényüket a 30 napos ingyenes internet-szolgáltatásra november 18. és 27. között – hívta fel a figyelmet szombati közleményében a Magyar Telekom.

A közlemény szerint az igénylésnél Telekom ügyfél esetén a számla bal felső részében található MT ügyfél-azonosítóra és folyószámlaszámra, Flip ügyfél esetén a számla jobb felső részében található ügyfél-azonosítóra és folyószámlaszámra, valamint az oktatási jogviszonyt bizonyító oktatási azonosítóra lesz szükség.

A 30 nap díjmentesség az ügyfelek decemberben kézhez kapott számláján jelenik meg. A 30 napos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalékos áfa-tartalommal bíró internetszolgáltatás eleve külön tételként jelenik meg – jelezte a Magyar Telekom.

A Vodafone Magyarország főoldalán egyelőre annyi olvasható, a decemberben kibocsátott számlákban a jogosultaknak egyhavi internet-hozzáférési díjat jóváírnak. Az érintettek igényüket ugyancsak a cég honlapján jelezhetik, további részleteket később közölnek.

A Telenor honlapján cikkünk írásakor még nem volt információ.

A telekommunikációs cégek felhívásaikat annak kapcsán tették közzé, hogy Orbán Viktor miniszterelnök aláírta azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen használhatják a vezetékes internetet a köznevelésben és a szakképzésben digitális oktatásban részt vevők. A kormányrendelet értelmében a kedvezmény a felsőoktatásban tanulók és oktatóik számára nem elérhető.

Orbán: ingyen internet jön a digitális oktatásban tanulóknak

Aláírta Orbán Viktor miniszterelnök azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók, írja az MTI. Orbán Viktor szombaton a Facebookon megosztott videójában beszélt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésről.