Itt vannak a 2016-os Oscar-eredmények

A Saul fia, Leonardo DiCaprio és Ennio Morriccone Oscar-díjas!

A legjobb film díját a Spotlight - Egy nyomozás részletei kapta, Leonardo DiCaprio végre megkapta élete első szobrát A visszatérőben nyújtott alakításáért. Íme a köszönőbeszéde (amelyben a korrektség kedvéért Scorsese-nek is megköszönte, amit tanulhatott tőle):

A legjobb női főszereplő Brie Larson lett A szoba című filmben nyújtott alakításával, Mark Rylance kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart a Kémek hídjában nyújtott alakításáért. A legjobb női mellékszereplő pedig Alicia Vikander lett A dán lány című mozival.
 
A legjobb rendezés díját Alejandro González Iñárritu kapta meg A visszatérőért, A legjobb eredeti dal a Writing's on the Wall lett Sam Smith-től és Jimmy Napes-től, és
Oscar-díjat nyert a Saul fia a legjobb idegennyelvű film kategóriájában.
A Spotlight - Egy nyomozás részleteinek forgatókönyve is Oscar-díjas az eredeti forgatókönyv kategóriában, míg a legjobb adaptált forgatókönyv A nagy dobás című filmé lett. A legjobb animációs film az Agymanók lett, a legjobb fényképezésért járó díjat Emmanuel Lubezki vihette haza A visszatérő csodálatos képeiért.
 
A legjobb eredeti filmzene díját Ennio Morricone kapta meg Az aljas nyolcas című Tarantino-mozi zenéjéért, a legjobb látványtervezés díja a Mad Max: A harag útjáé lett, a legjobb vizuális effektusokért járó Oscar-díjat pedig az Ex Machina című alkotásnak ítélte oda az akadémia (ez azt jelenti, hogy a legújabb Star Wars-rész semmilyen kategóriában nem kapott Oscart). A dokumentumfilmes kategóriában pedig az Amy Winehouse-ról készült film nyert. A Mad Max: Fury Road A legjobb hangrögzítés díját is megkapta, valamint a legjobb vágásér járó Oscart.