Gyűlöletbeszéd miatt tiltotta az izraeli elnök chatbotját a Facebook

Gyűlöletbeszéd miatt tiltotta az izraeli elnök chatbotját a Facebook

Benjamin Netanjahu chatbotja arról beszélt, hogy „az arab választópolgárok minden zsidó nőt, gyereket és férfit el akarnak pusztítani.” Ezt többen is jelentették és a Facebook gyűlöletbeszéd miatt tiltotta a szolgáltatást – írja a 444 a Financial Times információira hivatkozva.

Netanjahu egyébként hetek óta ezzel a szöveggel kampányol és azt állítja, hogy az izraeli arab választók nagyszabású csalásra készülnek a közelgő választásokon. Az értesülésre azonban azt közölte, hogy természetesen nem akart gyűlöletet szítani a közösségi oldalon, csupán a kampánystáb egyik munkatársa állította be rosszul a chatbotot.

A chatbot kifogásolt üzenete, amit az izraeli miniszterelnök állítása szerint ő maga sosem hagyott jóvá, egészen pontosan így hangzott:

„egy szekuláris, baloldali és gyenge kormány, ami az arabokra támaszkodik - arabokra, akik mindannyiunkat, nőket, gyerekeket, férfiakat el akarnak pusztítani -, atombombához segíti Iránt, ami majd megsemmisít bennünket”.

Netanjahu 2,4 millió követőjének azonban csak 24 óráig kell kibírnia a szolgáltatás nélkül. Ennyi tiltás járt a kifogásolt szövegért.