"Igazi humoristák vezetik ezt az országot: röhejesek egytől egyig"

"Igazi humoristák vezetik ezt az országot: röhejesek egytől egyig"

Jakab Péterrel értékeltük a heti parlamenti csatát.

Jakab Péter már látta a magyar parlamentet Orbán Viktor székéből, még ha ezért Kövér László házelnök 1.247.400 forintra meg is büntette őt. A trónfosztó jobbikos frakcióvezető-helyettessel folytatjuk az Országgyűlés munkájának heti értékelését. A héten igazi csata volt a parlamentben, a jobbikosok feljelentették a fideszes politikusokat, az ÁSZ elnöke pedig Kövér Lászlót küldte rá az ellenzékre.

A héten nagyon alacsony repültek a parlamentben a fideszes képviselőkkel szembeni feljelentések. Ön szerint látjuk-e vezetőszáron Pócs Jánost, vagy Vinnai Győzőt?

Nézze, a fideszes ügyészség ingerküszöbét eddig az sem érte el, hogy a Fidesz zsebre vágott egy országot, ezek után nem hiszem, hogy ne találnák menekülési útvonalat az említett képviselőknek. Erkölcsileg persze – főleg Pócs János esetében – nincs menekülő útvonal. Aki egy ember elégetésével fenyegetőzik, az emberként megbukott. Ez a Fidesz nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy ha esetleg Pócs János képviselői mandátuma tarthatatlanná válik, még lehet belőle valami állami cég vezérigazgatója még több pénzért. Aki erkölcsileg megbukik, az az Orbán-rendszerben még sokra viheti.

Leült Orbán Viktor székébe - vajon megbüntetik őt is?

"Úgy érezte szabadon élt" - énekelte Nagy Feró egy valóban szabadabb korszakában. Valami hasonlót érezhetett Balla György is, aki a hétfői parlamenti vita fáradalmait Orbán Viktor - a mezei képviselői padoknál mindenképpen kényelmesebb - bársonyszékében pihente ki.A képviselő úr pihegését Jakab Péter osztotta meg, aki mint ismert, a fideszes rabszolgatörvény botrányossá fajuló megszavazásakor leült Orbán Viktor székébe.

A Fidesz szerint álprobléma a magyarországi vendégmunkások ügye, miközben arra már nem tudnak választ adni, kiknek építenek több ezres konténervárosokat. Ki érti?

Nekik ez tényleg álprobléma, hiszen ők szervezik a betelepítésüket. Problémát ez azoknak a magyaroknak jelent, akik szeretnének végre minőségi bérért dolgozni, de ha kinyitják a szájukat, akkor mehetnek Isten hírével. A kormány meg van győződve arról, hogy Magyarországnak nem a minőségi, hanem az olcsó munkaerő a versenyelőnye. Hogy ez honnan jön, mindegy nekik, mint ahogy az is, hogy a magyar hová megy. A lényeg, hogy az olcsó maradjon. Így lettünk mára az unió második legszegényebb országa, ahol a jövő konténerből épül.

Kövér László és a trónfosztó

Azért van gond ott, ahol már a matricáktól is rettegnek (de legalább kiderült, ilyen célokra is lehet használni a parlament Igazságügyi bizottságát).

Pedig az ÁSZ szempontjából sokkal érdekesebbek lennének azok a sorosozós plakátok, amelyeket Szijjártó Péter saját bevallása szerint is az EP-kampány miatt tett ki a kormány, és ami minimum felveti a tiltott párttámogatás gyanúját. Emiatt nem aggódig az egykori Fidesz-képviselő, most épp független ÁSZ-elnököt játszó Domokos László, viszont aggódik, hogy matricát ragasztottunk az ÁSZ-székházra. Szerinte ezzel vagyoni előnyt akartunk szerezni a Jobbiknak, de még az alkotmányos rendet is veszélyeztettük. Ha nem tudnám, hogy komolyan gondolja, elmehetne stand-uposnak. Igazi humoristák vezetik ezt az országot: röhejesek egytől egyig.

Ez történt a trónfosztás óta.

Emlékeznek még, hogy miről nem hallhatott Kövér László? KATTINTSANAK IDE!