Jakab Péter: jön a vasfüggöny, és most kell döntenünk, hogy a Keletet vagy a Nyugatot támogatjuk

Jakab Péter: jön a vasfüggöny, és most kell döntenünk, hogy a Keletet vagy a Nyugatot támogatjuk

Hiába Békemenetel a folyamatosan gyalázkodó Bayer Zsolt, béke csak akkor fog eljönni, ha április 3-án leváltják a gyűlölködő kormányt – erről Jakab Péter beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A Jobbik elnöke úgy látja: a kormány egy keleti agresszornak szolgáltatta ki az országot, eközben pedig páros lábbal rugdosta a nyugati szövetségeseket, ami akár hazaárulásnak is tekinthető lehet.

„Orbán Viktor a mi Hegedűs hadnagyunk az Egri várban”

- jelentette ki Jakab.

Hozzátette: az ellenzék nem a kiszolgáltatottság, hanem a függetlenség irányába szeretne haladni, ugyanis vasfüggöny fog ereszkedni a világra és mindenkinek el kell döntenie, hogy a keleti, vagy a nyugati világhoz akar-e tartozni.

„Kelet vagy Nyugat, Putyin vagy Európa, háború vagy béke. Nincs több hintapolitika, nincs több mismásolás”

- fogalmazott arra utalva, hogy a Fidesz-kormány évek óta alárendelte magát az orosz propagandának, azonban Ukrajna katonai megszállásával és a főváros szétbombázásával még számára is kellemetlen lett ez a kapcsolat Európában.

Az ellenzéki vezető azonban úgy látja, Orbán Viktor továbbra is Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz akarja kötni az országot, erre utal az is, hogy néhány hangzatos nyilatkozat ellenére nem módosítja a korábbi gazdasági, politikai vagy diplomáciai kapcsolatokat.

Jakab Péter kiért arra is, egy tisztességes kormány felállása után rendezni tudják a béreket, nyugdíjakat, meg lehetne állítani a forint zuhanását vagy a drága benzin árfelhajtó hatását. Utóbbit lengyel vagy román példára alapoznák, ahol az üzemanyagokat terhelő jövedéki adót és az áfát csökkentették jelentős mértékben. A magyar kormány ilyen, érdemi intézkedéseket a mai napig sem tett, miközben az üzemanyagárak nagyjából fele egyszerű állami adó - ellenben veszteséges működésre kötelezte a benzinkutakat, mellyel ellátási hiányt okozott.

Milyen más lenne a helyzet, ha a kormány azt mondaná, legalább ebben a helyzetben nem nyerészkedne a helyzeten és elengedné az adókat? – tette fel a kérdést a Jobbik elnöke, aki országjárása során azt látja, a Fidesz szerint a vidéki embereket nem a 400 forintos euró vagy a 700 forintos benzin zavarja, hanem az óvodás gyerekek nemi átalakító műtétjei.

Jakab Péter szerint nemhogy négy éve, de egy éve sincs az országnak kormányváltás nélkül, hiszen évente 30 ezer ember hal meg a várólisták miatt.

A lopott pénzt vissza tudjuk adni, de az elhunytakat nem. Ezért is létkérdés, hogy április 3-án vessünk véget a néppusztításnak.

- hangzott el a műsorban.