Jakab Péter: Ahol a pártok összefognak, ott kormányt váltunk, ahol a nemzet összefog, ott rendszert

Jakab Péter: Ahol a pártok összefognak, ott kormányt váltunk, ahol a nemzet összefog, ott rendszert
Ebben a mostani helyzetben egy valamit nem lehet megtenni: másra szavazni, mint az Egységben Magyarországért listájára és jelöltjére, nincs finnyáskodás és harmadik út, mert vagy az egységes ellenzék jön vagy a Fidesz marad

- figyelmeztette a hallgatóságot Jakab Péter, a Jobbik elnöke karcagi lakossági fórumán az Ifjúsági Házban hozzátéve, hogy az, aki most nem sorakozik fel az Egységben Magyarországért szövetség mellett, annak valójában nincs is gondja az Orbán-rezsimmel és az elmúlt tizenkét évvel.

Az egység a mi legnagyobb fegyverünk és ez soha nem bomolhat meg, mert ahol az egység megbomlik, ott kíméletlenül lesújt a Fidesz

- hangsúlyozta a Jobbik elnöke.

Jakab Péter szerint a Fidesz közösségi élménye a gyűlölet, az ellenzéké viszont az összefogás és a szolidaritás. A Fidesz azt mondja magáról, hogy ők a nemzetiek, de nem igazán érthető, hogy mit értenek ezalatt.

Szétverték a magyar egészségügyet, az állami kórházakat és évente 30 ezer magyar embert veszítünk el emiatt, ez lenne a nemzeti politika?

- tette fel a kérdést Jakab Péter.

Beszélt arról is, hogy a Fidesz szerint az óvodások nemátalakító műtéte a probléma az országban, miközben elszálltak az élelmiszerárak és az euróárfolyam, valamint katonai drónok repkednek felettünk. A kormány azt mondja erre, hogy stratégiai nyugalom, ami valójában azt jelenti, hogy nem csinálnak semmit.

Magyarországnak jelenleg nincs működő kormánya, egy maffiaszervezet van, csak saját magunkra számíthatunk

- húzta alá Jakab Péter. Ezt a maffiaszervezetet az összefogással lehet legyőzni, 2019-ben is ezzel sikerült elérni, hogy négy millió magyarnak lett ellenzéki polgármestere Budapesttől Miskolcon át Ózdon keresztül Dunaújvárosig.

Az ukrán-orosz háború kapcsán a Jobbik elnöke kijelentette, hogy Oroszország ezzel a támadással kiírta magát a nyugati világból, a vasfüggöny újra le fog ereszkedni Európában, véget ért az orbáni hintapolitika kora. Innentől kezdve az az áprilisi választás tétje, hogy Putyin vagy Európa, háború vagy béke, Kelet vagy Nyugat.

70 ezer ember volt ott március 15-én a kormányváltó nagygyűlésen a rakparton, ők egyértelművé tették, hogy Európát és a békét választják.

 

Dr. Lukács László György, az Egységben Magyarországért (EM) karcagi képviselőjelöltje arról beszélt, hogy az elmúlt 12 évben ez a körzet csak vesztett azzal, hogy a Fidesz van kormányon, az ország elhúzott a térség mellett. Karcag volt 25 ezres város is, viszont azóta hatalmas elvándorlás indult meg, mert nem kínálnak tisztességes bért és jövőt az embereknek. 

Vissza kell vennie a térségnek az irányítást a kiváltságosoktól!

- jelentette ki a jobbikos politikus. Erős önkormányzatiságot szeretnének a helyben élők, mert jelenleg már arról sem dönthetnek, hogy ki legyen a kórházigazgató vagy a rendőrkapitány, minden a felsőbb szinteken dől el. 

Lukács László György országgyűlési képviselőként a rendszer minden hibáját látta az elmúlt négy évben, katasztrofális helyzetben van az egészségügy. Számos olyan körzet van, ahol 15 éve nincsen állandó háziorvos, ezeken a helyeken azonnali beavatkozásra van szükség, egészségügyi krízis van jelenleg.

Az Egységben Magyarországért programja megoldást kínál az egészségügy problémáira: erős állami egészségügyet hoznak létre és csökkentik a várólistákat, hogy ne kelljen egy-két évet várni a protézisre vagy milliókat fizetni érte a magánegészségügyben.

A karcagi kórház is nagyon rossz állapotban van és még így is szerencsénk van, mert még működik a szülészet, de ki tudja még meddig? 

- adott hangot a helyiek aggodalmainak a Jobbik országgyűlési képviselője.

Végezetül beszélt arról is, hogy a nagykunságiaknak nem akarják megadni a megfelelő minőségű utakat, valamint vidékfejlesztési szempontból számos szakasz továbbra sincs megépítve, ez történelmi bűn az itt lakókkal szemben, amit a kormányváltás után azonnal orvosolni kell.