Jakab Péter: Közel félmilliót bukhatnak a családok idén az infláció miatt

Jakab Péter: Közel félmilliót bukhatnak a családok idén az infláció miatt

Ahogy azt a választások előtt mondtam, ha a Fidesz győz, jön a feketeleves. És jön

– ezzel vezette fel hétfői Facebook-bejegyzését Jakab Péter, ismét reagálva az elmúlt időszakban tapasztalható jelentős áremelkedésekre.

A Jobbik elnöke rámutatott:

Csak az infláción az átlag magyar háztartás idén közel félmillió forintot fog veszíteni. 

Jakab Péter szerint ez a számítás még a várható megszorításokat nem is foglalja magában. 

Jakab: Szabadságharc helyett stratégiai csend van, amikor áfamentes alapvető élelmiszereket követelünk

Szakemberek szerint nyár végére akár 1000 forint is lehet egy kiló kenyér. A kormány pedig csak ül, és stratégiai nyugalommal nem tesz semmit - fogalmazott Jakab Péter pénteki Facebook-bejegyzésében. A Jobbik elnöke felhívta a figyelmet, hogy az írek, a lengyelek, a britek az alapvető élelmiszereknél már bevezették a nulla százalékos áfát, hogy védjék a családokat.

Az ellenzéki pártvezető felidézte, hogy ilyenkor a fideszesek rendre neki szokták szegezni vádlón a kérdést, hogy „ne csak panaszkodjon, hanem mondjon megoldást is”.

Mondom: a megoldás az, amit a jelenlegi pénzügyminiszter, Varga Mihály még 2010 előtt mondott: „Az áfacsökkentés mérsékli az inflációt, tehát jó a nemzetgazdaságnak”

– emlékeztetett Jakab, hozzátéve, hogy ezért követeli a Jobbik, hogy a válság alatt ideiglenesen, de legyen 0 százalék az alapvető élelmiszer áfája, garantálva egyúttal azt is, hogy az adókedvezményt ne a kereskedő, hanem a vásárló tehesse zsebre. 

Hagyjunk több pénzt az embereknél, hogy túl tudják élni a válságot! Ez a megoldás

– érvelt a Jobbik vezetője.