„Az elmúlt 20 évben Tolna megyének nem volt képviselete”

„Az elmúlt 20 évben Tolna megyének nem volt képviselete”

A Jobbik csatlakozásával negyedmillió új szavazót tudtunk felsorakoztatni a kormányváltó erők mögé és ez azt jelenti, ha ma lennének a választások, akkor paraszthajszállal ugyan, de az ellenzék legyőzné a Fideszt

- jelentette ki Jakab Péter a Szekszárdon megtartott utcafórumon.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje ezért arra kérte a jelenlévőket, hogy adjanak felhatalmazást a szeptember 18-26 között zajló előválasztáson és támogassák jelöltségét, a 2022-es választáson pedig, tiszteljék meg bizalmukkal Bozsolik Róbertet, Bátaszék polgármesterét, az MMM-Jobbik-DK jelöltjét.

Az elmúlt 20 évben Tolna megyének nem volt képviselete. Ezen kell változtatnunk az összefogással 

- mondta Szekszárdon Bozsolik Róbert, aki a civilek támogatásával lett Bátaszék polgármestere. A közös jelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy Tolna megyében szinte nincs olyan család, akit ne érintene az elvándorlás ezért a munkahelyteremtés fontosságát is hangsúlyozta. Bozsolik Róbert szólt még a demokratikus rendszer kormányzati szintre emelt lebontásáról, hogy a kormány uralja az ügyészség, az alkotmánybíróság, a bíróságok munkáját, a bérekről és az egészségügy helyzetéről.

Ugye jólétet is ígértek. A bérek felzárkóztatását, hogy a mindennapi megélhetésünk biztosítva lesz. Egy olyan egészségügyi rendszert ígértek, amely - mivel évtizedek óta fizetjük a tb-t ingyenes lesz ehhez képest heteket, hónapokat vagy akár éveket kell várni egy nagyobb műtétre

- érzékeltette a kialakult helyzetet Bozsolik Róbert.

A szekszárdi rendezvényen ezután még sokáig beszélgettek az ott élők Jakab Péterrel és Bozsolik Róberttel, illetve írták alá a támogató íveket. Korábban a két jelölt Tolna megye több városában tartott utcafórumot, ahol az általános politikai, társadalmi, gazdasági kérdések mellett, a helyi ügyeket is megbeszélhették az érdeklődőkkel.

Jakab: „Minimálbér-emelésről kérdeznek minket, amikor Romániában már magasabbak a bérek"

Tolna megyében folytatta országjáró kőrútját Jakab Péter. A Jobbik elnöke reggel 9 órakor Dunaföldváron tartott utcafórumot, ahol a korai időpont ellenére is sokan voltak kíváncsiak az ellenzéki párt vezetőjének előadására. Nem látom Kövér Lászlót, ami azt jelenti, nyugodtan lehet beszélni a valós problémákról, amiért nem kapok majd újabb bírságot a házelnöktől - mondta Jakab Péter.