Jakab: „Az önkritika vezetői erényét Márki-Zay Péter felmutatta”

Jakab: „Az önkritika vezetői erényét Márki-Zay Péter felmutatta”

„Ha bárki boldogabb lesz tőle, akkor bocsánatot kérek Jakab Pétertől és ezerszer is” – közölte Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este. A kormányfőjelölt azután kapott kemény kritikákat, hogy újévi beszédében arról beszélt, a Covid miatt megtizedelt idős lakosság körében több volt a kormánypárti szavazó, míg a fiatalok közt több a kormánykritikus.

Lapunknak adott interjújában Jakab Péter, a Jobbik elnöke ugyancsak karcosan fogalmazott politikustársával kapcsolatban. Mint mondta, „ezzel az állítással szerintem igenis probléma van”, abszurdnak nevezte a felvetést is, hogy a Covid áldozatai között milyen arányban vannak fideszes vagy ellenzéki szavazók.

A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem

– mondta Jakab interjúnkban.

Jakab Péter: "A halál nem válogat pártszimpátia alapján, és úgy tűnik, hogy a hülyeség sem"

Mindössze három hónap van hátra az országgyűlési választásokig, és Jakab Péter szerint már késésben van az ellenzék. A Jobbik elnöke nemcsak a programalkotásról és a listaállításról beszélt az Alfahírnek, de elárulta azt is, miről egyeztek meg Márki-Zay Péterrel, és miért kért bocsánatot a jobbikosoktól a közös miniszterelnök-jelölt.

A Jobbik elnöke az ATV Start című műsorának szerdai adásában örömét fejezte ki Márki-Zay bocsánatkérése miatt.

Okos ember is mondhat hülyeségeket, de a még okosabb ember képes felismerni, ha rosszat mond, és képes ezért elnézést kérni

– fogalmazott a műsorban Jakab, aki elárulta, telefonon beszélt az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel, ahol Márki-Zay elismerte, hogy az ominózus mondat nem volt szerencsés kijelentés a részéről.

Az önkritika vezetői erényét Márki-Zay Péter felmutatta

– emelte ki Jakab, aki hozzátette, úgy látja, szövetségese a kompromisszumkészség felé vezető úton is jól halad – utalt arra, hogy az ellenzéki kormányfőjelölt az egység érdekében lemondana arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom önálló frakciót alkothasson a tavaszi választások után megalakuló új Országgyűlésben.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Az ATV szerda reggeli Start című adását itt tekinthetik meg: