Jakab Péter: Kelet vagy Nyugat? Ez a kérdés, válasszatok

Jakab Péter: Kelet vagy Nyugat? Ez a kérdés, válasszatok

És akkor Putyin elárulta, mi a célja. Vissza a múltba: a keleti tömb újjáélesztése, az Orbán-félék asszisztálásával

 - kezdte közösségi oldalán közzétett posztját Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Jakab Péter rámutatott arra, hogy az orosz elnök egyértelművé tette az új német kancellárral és a francia elnökkel folytatott tárgyalás során, hogy az orosz érdekszféra újjáépítésére játszik, ezért követeli azt a nyugattól, hogy a NATO vonuljon vissza a posztszocialista országokból és állítsák le Ukrajna felfegyverzését is. Putyin még azt is kijelentette, hogy Ukrajnát nem tekinti szuverén országnak, hiszen az Oroszország része, az ukrán nép pedig orosz származék.

Tényleg küszöbön áll egy háború Magyarország szomszédjában

Az amerikai hírszerzés feltételezése szerint Oroszország 175 ezer katonával készül fel egy esetleges ukrajnai invázióra, ami akár a jövő év elején is elkezdődhet. A jelentés szerint azonban Putyin még nem döntött a támadásról, előtte még az amerikai elnökkel tanácskozik vagy csupán blöfföl?

Putyin tehát nemcsak a posztszovjet térséget, hanem az EU keleti perifériáját is pórázon akarja tartani, ehhez pedig partnerekre van szüksége. Ilyen partner többek között Orbán is, akiből a „kétsebességes Európáról" beszélő nyugati politikusoknak már elege van, ezért fogják őt otthagyni az út szélén az EU kettéválasztásával.

A nyugati, gazdag fele megtartja a pénzt és a jólétet magának, és halad a saját útján. A keleti vezetőknek pedig nincs több pénz, de cserébe nyugodtan építhetik az önkényuralmat. Ha pedig az oroszok vinni akarják őket, hát csak vigyék

- írja Jakab Péter.

Mi történhet Magyarországgal, ha Putyin megtámadja Ukrajnát?

Háborús konfliktus fenyeget Magyarország szomszédjában. Ukrajna és Oroszország között már lassan 10 éve igen feszült a viszony. A Krím-félsziget 2014-es elcsatolása óta Ukrajna területi integritását folyamatosan veszélyezteti Oroszország. Putyin szerint az a baj, hogy Ukrajna a NATO felé közeledik, de miért gondolja úgy az orosz elnök, hogy bele kell szólnia egy másik ország külpolitikájába?

Orbán viszont örül ennek, mivel csak a saját hatalma számít neki. Amennyiben a nyomor miatt az emberek elégedetlenkedni fognak majd, akkor Lukasenka módszereit fogja elővenni az eszköztárból, Putyin pedig biztosan nem fogja számonkérni rajta a jogállamisági normákat.

Mi, magyarok nem kérünk abból, hogy megint a fejünk fölött döntsenek sorsunkról! Mi nem akarunk másod- és harmadosztályú európaiak lenni, és nem akarunk egy minőségcsökkentett EU-ban élni! Magyarország helye az egységes, demokratikus, és jóléti Európában van, nem pedig az ázsiai diktatúrák mellett nyomorogva

- tette világossá Jakab Péter a Jobbik határozott álláspontját.

Amennyiben Orbán győz jövő áprilisban, akkor Putyin szabad kezet fog kapni, amennyiben viszont az ellenzék győz, akkor mindenki számára világos lesz, hogy a magyar emberek Európában akarnak maradni.

Kelet vagy Nyugat? Ez a kérdés, válasszatok

- zárta bejegyzését a Jobbik elnöke.