Videó: agresszívvá vált az álhírek terjesztésével lebukott fideszes polgármester

Videó: agresszívvá vált az álhírek terjesztésével lebukott fideszes polgármester

Lebukott egy fideszes polgármester, miközben gyalázkodó szórólapokat terített, ezért dühében rátámadt az őt videózó személyre – derül ki Ander Balázs jobbikos parlamenti képviselő videójából.

Az Egységben Magyarországért ellenzéki összefogás Somogy megye 2-es számú választókerületében induló jelöltje a videóhoz azt írta, Jankó Szabolcs, a börtönbüntetéssel fenyegetett Boldog István kormánypárti képviselővel kapcsolatban álló zákányi fideszes polgármester látható a felvételen, aki kiütötte Ander kampányfőnöke kezéből a telefont.

A képviselőjelölt azt írta, egy „mocskos és ocsmány lejárató oldal nyomtatott verziójának terjesztése közben” kapták rajta a fideszes társaságot.

A videón hallható, hogy a polgármester elismeri az álhírterjesztést:

- Ez nettó álhírterjesztés!

- Kit érdekel?

A fenti párbeszéd alapján nyilvánvaló, hogy a fideszes polgármester is tisztában volt a választók átverésével. Az egyébként országszerte jellemző, hogy a Fidesz bevonja a polgármestereket, sőt még a közmunkásokat is a választási kampányba.

Az ügyben Ander Balázsék feljelentést tesznek, miután - bár a felvételen már nem látszik -, de a telefon az úttestre esett.

Ilyen egy lelkész kampánya?

A barcsi székhelyű választókerületben Ander Balázs országgyűlési képviselő ellenfele a kormánypárti Szászfalvi László lesz. Az Alfahír megkeresésre Ander elmondta, a Fidesz egy olyan online oldalt készített kifejezetten az ő lejáratására, amit úgy állítanak be, mintha csalódott jobbikosok csinálnák, ugyanakkor ők pontosan tudják, hogy a kormánypártok emberei állnak mögötte, a lájkolók között is jellemzően ők vannak, valamint a fideszes polgármester is ebből kinyomtatott anyagokat szórt az utcán.

„A kampányfőnököm összetalálkozott velük Barcson, miközben a hazug írásokat terjesztették. Látható és hallható, hogy figyelmeztette a polgármestert az álhírterjesztésre, ám ő erre szokásos arroganciájával annyit válaszolt, hogy ’kit érdekel?’”

- mondta lapunknak a képviselő, aki szerint ebből is jól látható, hogy a fideszesek rettegnek a hatalom elvesztésétől, és a pénzért már bármire képesek.

Jankó láthatóan előszeretettel foglalkozik Ander Balázzsal, hiszen települése helyett is inkább a jobbikos ellenzéki képviselőről posztolgat, többek között olyan üzeneteket, melyekben "senkiházinak" is nevezi őt.

Emlékeztetett: a kampány eldurvulása azzal kezdődött, hogy megrongálták azt a molinót is, amit a saját otthona kerítésére rakott ki. Ander Balázs szerint a korábban lelkészként szolgáló Szászfalvi Lászlónak figyelmeztetnie kellett volna támogatóit arra, hogy tisztességes kampányt folytassanak, igaz, arra is, hogy az egyik parancsolat úgy szól: „Ne lopj!”.

A videón látható Jankó Szabolcsról korábban már mi is megírtuk, hogy bár szerinte nem volt szoros kapcsolatban a súlyos bűncselekményekkel vádolt Boldog István fideszes parlamenti képviselővel, ennek látszólag ellentmond a büntetőeljárás koronatanúja, aki szerint több, az eljárásban érintett ügyben is Jankó volt Boldog tanácsadója.