Sípcsontörés a választási csúszdaparkban

Sípcsontörés a választási csúszdaparkban

A választás előtt frissen átadott XVI. kerületi játszótér finoman szólva sem sikerült tökéletesre. A 24.hu-nak több szülő is komoly sérülésekről számolt be. 

Egy kislánynak eltörött a sípcsontja, egy másik a térdén sérült, egy harmadik kislány pedig a fején sérült meg. Volt, akinek a foga törött ki. 

A két nappal az önkormányzati választás előtt átadott 400 millió forintba kerülő csúszdaparkban a kerület polgármestere szerint ugyanakkor minden rendben van, csak kicsit gyorsak lettek a csúszdák. A választás után egy héttel készült videóban arról beszélt, hogy 

"Nagyon jól sikerült a beruházás. A csúszdákkal van némi baj, valószínűleg túl gyorsak, úgyhogy most kértem a kivitelezőt, hogy próbálják meg lassítani ezeket a csúszdákat. Természetesen minden TÜV-, meg minden papírja megvan, az átvételnél is minden rendben volt. De mivel kicsit gyorsra sikerült a csúszda – habár azt mondja a tervező is, meg a forgalmazó is, hogy ez egy fejlesztő játék, és a játékhoz az is hozzátartozik, hogy hogyan álljunk meg a végén, ez is a fejlesztés része –, de én úgy gondoltam, hogy ne kockáztassunk, akkor inkább próbáljuk lassítani azt a két csúszdát, amelyik olyan gyorsnak tűnik. Így most éppen dolgoznak rajta, hogy október 23-ra valami kisebb lassítót vagy nagyobb kanyart rakjanak bele"

Pedig már az első nyitási napon gondok voltak, a már említett kislány lába szombaton délelőtt tört el. Az önkormányzat csak ezt követően záratott le két csúszdát a háromból, végül múlt hét szerdán az utolsót is. 

A lapnak nyilatkozó szülőket az is bosszantotta, hogy bár ők írtak a gyerekek sérüléseiről arra a címre, amelyre az önkormányzat kérte, ám sokáig semmiféle reakció nem érkezett. Ami aztán végül szűk egy héttel később megjött, abban sincs sok köszönet: 

a válasz lényege, hogy minden rendben van a csúszdákkal.

A 24.hu is kereste a választási csúszdapark ügyében az önkormányzatot, ám a lap kérdéseire, miszerint az átadás előtt tesztelték-e a csúszdákat, azokat ki vette át, készült-e jegyzőkönyv - nem válaszoltak.

Jól tudjuk, hogy az önkormányzati választás az átadások szaporodási időszaka is, viszont a kapkodásba időnként hiba csúszik. Hasonló ügy Érden is történt, erről itt írtunk bővebben:

Bencsik János feljelentést tett a félkészen átadott játszótér ügyében

"Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával feljelentést teszek az Érdi Rendőrkapitányságnál, hogy kiderüljön, kit terhel a felelősség azért, hogy a napokban félkészen átadott helyi játszótér a gyanú szerint több gyermek testi épségét veszélyeztette" - jelentette be a jobbikos országgyűlési képviselő.

Persze az igazán profik nem bíbelődnek a részletekkel, amiben mint tudjuk, az ördög maga lakozik: egy földút esetén például a hibalehetőség is kisebb:

33 millió forintos földutat adott át egy fideszes képviselő

Beindult a kampány. Zalaegerszeg fideszes országgyűlési képviselője, Vígh László Nagylengyel és Milejszeg között adott át földutat(!). A képviselő saját Facebook-oldalán osztotta meg, hogy ötödmagával avatott fel egy utat, amely állítólag most épült és, amelynek köszönhetően Nagylengyel és Milejszeg között a 12 kilométeres távolság 1.5 kilométerre csökkent.