Jelentősen megroppant a Fidesz, 13 százalékot hozott rajta a Jobbik

Hiába próbálják eltitkolni a XX: század erői, a Jobbik egy hónap alatt 13%-kal közelebb került a Fideszhez.

Kemény volt a nagyobbik kormánypárt elmúlt két hónapja, és ennek meg is lett az eredménye.

A választani tudó, biztos szavazók körében a januári 53-ról 46 százalékra csökkent a Fidesz támogatottsága. (S ebben a jelentős, hét százalékos csökkenésben nem is játszottak szerepet a Magyar Nemzeti Bank körül kialakult botrányok, illetve az intézet vezetői fizetésének brutális megemelése), míg a Jobbik ugyanebben a körben a 19-ről 25 százalékra növelte támogatói bázisát.

Ez pedig 13 százalékos különbségcsökkenést eredményezett! Hiába hallgatja azt el a baloldali sajtó.

Emlékeztetőül: így nézett ki a januári mérés végeredménye...

A Fidesz népszerűségvesztése a teljes szavazó népesség körében is érzékelhető (34-ről 32 százalékra csökkent), ami viszont az ellenzéki pártok megerősödésével is járt, amely komoly pártpreferencia-változást feltételez a háttérben.

A Jobbik egyedül erősebb, mint a többi ellenzéki párt

A közvélemény-kutató arra is felhívta a figyelmet, hogy a Jobbik elérte a Mediánnál mért eddigi népszerűségi csúcsot (a teljes népességben 16 százalék, a biztos választani tudók közt 25 százalék), és már minden negyedik választani akaró magyar a nemzeti ellenzékre voksolna, ha ma tartanák meg a választásokat.

Kiderült ugyanakkor az is, hogy egyetlen hónap alatt 54-ről 60 százalékra nőtt azok aránya is, akik szerint ma Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, míg az elégedettek aránya 45 százalékról 39 százalékra csökkent.