Romániába és Szlovákiába utazik az amerikai elnök neje, Jill Biden

Romániába és Szlovákiába utazik az amerikai elnök neje, Jill Biden

Magyarország kimarad a First Lady úti céljaiból.

Jill Biden First Lady, az Egyesült Államok elnökének felesége ezen a héten Romániába és Szlovákiába látogat, hogy kifejezze támogatását az orosz invázió miatt menekülésre kényszerült ukrán családoknak - számol be a CNN.

Joe Biden amerikai elnök neje az utazást arra is felhasználja, hogy találkozzon a tengerentúlon állomásozó amerikai katonákkal, valamint mindkét ország legmagasabb szintű kormánytisztviselőivel.

A First Lady csütörtökön indul Romániába, pénteken először a Mihail Kogalniceanu légibázison áll meg találkozni a szolgálatot teljesítőkkel, majd szombaton Bukarestbe veszi az irányt, hogy a román kormány tagjaival és a humanitárius segélyszervezetek dolgozóival tartson találkozót. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint Lengyelország után ott a legnagyobb az ukrán menekültek száma. Ezt követően szombat este már Pozsonyba indul, onnan pedig vasárnap Kassára és Vyšné Nemecké (Felsőnémeti) településre, ahol ukrán menekültekkel találkozik.

Útját jövő hétfőn azzal zárja, hogy a szlovák kormány tagjaival találkozik, azután visszaindul az Egyesült Államokba. A hírek alapján úgy tűnik, az elnök felesége Magyarországra ezúttal nem tervez ellátogatni.