Jobbik: A félmillió vendégmunkás behozatala helyett a magasabb bérekre koncentráljon a kormány!

Jobbik: A félmillió vendégmunkás behozatala helyett a magasabb bérekre koncentráljon a kormány!

Lukács László György szerint nem külföldiek tömeges betelepítésére, hanem gazdaság- és oktatáspolitikai reformra volna szükség az európai bérszínvonal elérése érdekében.

Félmillió embert akar Ázsiából Magyarországra telepíteni a kormány - figyelmeztet Lukács László György a hvg360 erről szóló cikke nyomán. Mint a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője Facebook-posztjában rávilágít:

"Ez a tömeg két és félszer annyi, mint Debrecen teljes lakossága. Ha megvalósul a kormány terve, akkor Magyarországon minden 20. ember Ázsiából hozott munkás lesz"

- vetíti előre a jobbikos politikus, aki arra számít, hogy a félmillió olcsón dolgozó külföldi le fogja szorítani a béreket, ami megakadályozza, hogy a magyar emberek ugyanannyit keressenek, mint az európaiak.

"A Jobbik-Konzervatívok szerint nem félmillió külföldire van szükség, hanem olyan gazdaság- és oktatáspolitikára, amely nem a mindenkinél olcsóbb munkabérre akarja építeni Magyarország jövőjét"

- hangsúlyozta Lukács László György, akinek pártja azt vallja, nem a szervezett vendégmunkás-importot, hanem például a magyar munkakeresők ingyenes átképzését kell támogatnia a migrációs politikában mára pálfordulást végrehajtó Orbán-kormánynak.

(Címlapkép: Pixabay)