Jobbik: a CÖF tisztázza az adományait, és fejezzék be a felforgatást!

A vasárnapi tapolcai időközi választást megelőzve a békemenetes „civilek”, hétfőn luxusautókkal érkeztek uszítani Sümegre.

A vasárnapi tapolcai időközi választást megelőzve a békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) állítólag lakossági kérésre érkezett hétfőn Sümegre.  A CÖF autókkal vonult fel, melyek között kabrió és Rolls Royce is látható volt. A helyi művelődési házban többek között Bayer Zsolt, a Fidesz házi publicistája, Csizmadia László, a CÖF alapítója és szóvivője, valamint a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje, Fenyvesi Zoltán is felszólalt.

Mirkóczki Ádám a sajtótájékoztatóján önmérsékletre intette a „legnagyobb álcivileket”, illetve arra kérte őket, hogy fejezzék be a felforgatást és az uszítást. A Jobbik szóvivője emlékeztetett rá, hogy a magukat civilnek nevező személyek között található a Fidesz 5-ös számú tagkönyvének a birtokosa (Bayer Zsolt – a szerk.) és a Nemzeti Együttműködési Alap elnöke, aki az állami civil pénzek szétosztásáért felel (Csizmadia László – a szerk.).

A Jobbik azt kéri a Civil Összefogás Fórumtól és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványtól (CÖKA), hogy tisztázzák a pénzügyeiket. „Ugyan hitelességük már nincs, de ha szeretnének következetes magatartást tanúsítani, akkor hozzák nyilvánosságra annak a sok százmillió forintnak az eredetét, amelyet megalakulása után kapott az alapítvány” – jelentette ki Mirkóczki. Hozzátette: nem állítják, de vélelmezik, hogy közvetett módon közpénzhez juthattak a „civilek”. A CÖF-CÖKA 2013-as gazdálkodását ismertetve elmondta, hogy 20 millió forintot kaptak a Fidesz pártalapítványától, míg 290 millió forintról csak annyit tudattak, hogy adomány. Mirkóczki szerint ez az összeg a felajánlott adó-egyszázalékokból nem jöhetett össze. „Magyarországon nem tudunk olyan civil szervezetet mutatni, amelyik egy év alatt ennyi adományhoz jutott volna” – mutatott rá a Jobbik szóvivője.

Újságírói kérdésre válaszolva Mirkóczki Ádám az MSZP és a jobbikosok lelövését imitáló, majd az azeri népet „legyilkosozó” szocialista Gőgös Zoltán botrányos nyilatkozatai kapcsán megjegyezte: „hadd vergődjenek tovább, sok sikert a széthullás felé, mindenkinek jobb lesz nélkülük”.