Jobbik: a kormány ne támogassa kamuhírek gyártását közpénzből

Megajándékozták a Habony-művek szerkesztőségeit egy "időgéppel", amely a Rákosi-korszakba visz vissza.

Jakab Péter szerint az újságíró társadalomnak „két nagy szekciója van”: az egyik, amely megveti a Habony-műveket, a másik pedig kineveti őket. A Jobbik szóvivője hozzátette: ha a 888.hu, a Lokál, a Ripost, az Origó, TV2 és a köztévé nem tartoznak ebbe a halmazba, az csak annak köszönhető, hogy „nem újságírók, még csak nem is médiamunkások” dolgoznak a szerkesztőségeikben.

„Egyszerű pártkatonák, akik Habony Árpádék és Orbán Viktorék utasítására építik a Fidesz médiadiktatúráját, és a pénzért bármire képesek” - jelentette ki Jakab Péter.

A Jobbik szóvivője emlékeztetett rá, hogy 56' hatvanadik évfordulóján „a Rákosi-korszak színvonalát idézték meg”, amikor Vona Gábor elképzelt kifütyüléséről írtak október 23-án.

„Hazudnak éjjel, hazudnak nappal és hazudnak minden hullámhosszon”

- mondta Jakab. Szerinte a vasárnapi híresztelések sajtótörténeti eseményként értékelhetőek, „mert olyan az elmúlt 26 évben még nem történt, hogy valaki a valóssággal ellentétes történetet talált volna ki”. A szóvivő úgy fogalmazott: ez csak a Rákosi-érában lehetett mindennapos.

A Jobbik az szeretné tudni, hogy

  • mennyi közpénzt kapott a 888.hu azért, hogy megírja Vona Gábor elképzelt kifütyülését? Kellett-e valami kártérítést fizetnie a kormánynak, mert nem úgy sült el a történet, elszúrták és hamarabb tették fel a fiktív történetet?
  • mennyi közpénzt kap a félpornOgráf Ripost, amely rendszeresen jobbikos hálószobákban és paplanok alatt kutakodik?
  • mennyi közpénzt kap a Lokál, amely arra vetemedett a napokban, hogy egy rendkívül szomorú tragédiát, egy rendőrnek a halálát aljas politikai haszonszerzésre használja fel?

„Nem hiszem, hogy ez lenne az a polgári-keresztény-konzervatív Magyarország, amelyre a Fidesz szavazói voksoltak”

- jelentette ki a jobbikos szóvivő.

Jakab Péter szerint a Habony-művek szerkesztőségi tagjai szálljanak magukba, mert „a gerinctelenségnek a szinonimája az, amit művelnek”.

A Jobbik azt kéri a kormányzattól: tegye lehetővé ezen portálok számára, hogy megmutassák mennyire piacképesek, közpénzből „ne támogassanak firkálmányokat”. Hozzátette: „az adófizetők nem azért fizetnek, hogy marhaságokat olvassanak”. A párt minden esetben fel fog lépni a jog eszközével a hazugságok ellen: médiahatósághoz fordulnak, személyiségi jogi pereket indítanak, helyreigazítást kérnek.

Jakab Péter egy parlamenti vizsgálóbizottság lehetőségéről is beszélt, utánanéznének, „ha közpénzből nem hiteles tájékoztatás zajlik, hanem a kamuhíreknek a gyártása”.