Jobbik: aktuálpolitikai érdekből kihasználja a holokauszt áldozatait Lázár

Határozottan visszautasítja Lázár János szavait és szánalmasnak tartja, hogy Orbán Viktor jobbkeze újfent aktuálpolitikai haszonszerzésre használja fel a holokauszt emléknapját.

Korábban az alfahír.hu Dúrót kérdezte azzal kapcsolatban, hogy Lázár János miniszter a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján mondott beszédében szinte csak a Jobbikkal foglalkozott, többek között olyanokat állítva, hogy a magyar nyilasok politikai utódairól van szó, s hogy „az a szebb jövő, amivel házalnak, valójában nem más, mint az ocsmány múlt”. A fideszes politikus azt is kritizálta, hogy egyesek eltakarják a tetoválásaikat, utalva a Tapolcán győztes Rig Lajosra (Jobbik), kinek félmeztelen felsőteste hónapok óta igazgatja a kormánypárti férfi és női politikusokat.
 
Dúró Dóra hozzátette, hogy a jelenlegi magyar közállapotokra vonatkozó igazság kimondását különösen aljas dolog összekeverni bármilyen embertelen eszme támogatásával. Az ellenzéki politikus szerint a Jobbik a XXI. század pártja, a Fidesz pedig a megbukott és meghaladott XX. század pártjának tekinthető. 

Nem rejteget semmit a Jobbik, a Fidesz igen

Az ellenzék legnagyobb pártja úgy véli, hogy a Fidesznek sokkal inkább lenne elszámolni valója azzal a korrupcióval, amely az elmúlt huszonöt évben teljesen átszőtte a magyar közéletet, beleértve Orbán Viktor hatalmi gépezetét is. Sem Rig Lajos, sem a Jobbik nem rejteget semmit, szemben a Fidesszel, amely még mindig nem hozta nyilvánosságra a XX. század egyik diktatúrájában, a kommunista rendszerben együttműködő ügynökök listáját. A politikus közleményében leszögezte: a Jobbiknak nincsenek rejtegetnivalói, a kormány viszont továbbra is fél a nyilvánosságtól. 
 
Dúró szerint a kormánypárti politikusok alaptanul vádaskodnak a nemzeti ellenzékkel szemben, addig a Fidesz továbbra is titkolózik a hozzátartozói vagyonnyilatkozatainak ügyében, és még mindig nem tudjuk, hogy vajon bennfentes információk birtokában kimenekítették-e a vagyonukat kormánytagok vagy fideszes képviselők, esetleg hozzátartozóik a Quaestorból. Minderről a Jobbik képviselői már világosan nyilatkoztak, ám a Fidesz még adós a válaszokkal a magyar embereknek.
 
Parlamenti felszólalásában hétfőn Vona Gábor azt kérte, hogy a Jobbikkal szemben szűnjön meg a nácizás, mert az egyrészt hatástalan, másrészt a vád nem igaz. Lázár úgy látszik nem értette meg a jobboldali pártvezető szavait.