Hacker-ügy: a Jobbik segítene a „bolsevik, házmester-tempó” áldozatának

Ügyvédeket ajánlanak neki, a T-csoport eddigi munkáit pedig kivizsgálnák.

„Magyarországon még mindig ez a bolsevik házmester-tempó uralkodik, és azok akik vezetik ezt az országot, egyszerűen képtelenek megérteni azt, hogy hogyan működik a XXI. század”

- fogalmazott hétfői sajtótájékoztatóján Stummer János, a Jobbik budapesti elnöke azzal kapcsolatban, hogy a BKK és a T-Systems feljelentése nyomán rendőrök vittek el otthonából egy 18 éves fiút, aki felhívta a közlekedési vállalat figyelmét az online jegyértékesítő rendszerben lévő súlyos hibára.

A Jobbik fővárosi elnöke közölte: a párt jogi osztálya kész ellátni a fiú védelmét a bíróságon, és arra buzdítják a tehetséges és tenni akaró fiatalságot, hogy ez az eset ne riassza el őket a hibák kijavításától.

Ezen túl a legnagyobb ellenzéki párt még hétfőn közérdekű adatigényléssel fordul a BKK-hoz azért, hogy kikérjék a teljesítésigazolásokat, valamint a tesztfázis és az auditálás jegyzőkönyvét, illetve megismerjék az élesítés körülményeit, felelőseit. Kíváncsiak arra is, hogy a Tarlós István főpolgármester által indított vizsgálat milyen eredménnyel fog járni.

Stummer közölte, hogy nem fognak beállni a Dabóczi Kálmán BKK-vezérigazgató lemondásáról szóló „hecckampányba”, ugyanakkor szeretnék tisztán látni, hogy hogyan fordulhatott elő egy ilyen többmilliárdos projekt „elbaltázása”.

Az online jegyértékesítési rendszeren túl a Jobbik arra is kíváncsi, hogy a T-csoport milyen állami megrendeléseket kapott, azok ugyanis a BKK-s esetből kiindulva felvethetnek nemzetbiztonsági kockázatokat is. Stummer János ezért elmondta, hogy Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselőtársa a Nemzetbiztonsági bizottság előtt is felveti majd az ügyet a kormány illetékeseinek behívatása mellett.

Elhangzott továbbá, hogy amennyiben a vizsgálatok eredménye megkívánja, készek lesznek javasolni a T-csoport szerződéseinek felülvizsgálatát.

Az eset botrányos kezelése miatt ma este tüntetés lesz a fővárosi Rumbach Sebestyén utcában, 19 órától.