Kemény jobbikos üzenet az ÁSZ-elnök felé: „Az Orbán-szolga felébredt évtizedes álmából”

Kemény jobbikos üzenet az ÁSZ-elnök felé: „Az Orbán-szolga felébredt évtizedes álmából”

Az ellenzéki pártokat agyonbüntető és ellehetetlenítő Orbán-szolga felébredt évtizedes álmából, és ráébredt, hogy a magyar emberek túl vannak adóztatva – reagált a Jobbik arra, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke, volt fideszes politikus a személyi jövedelemadó (szja) igazságtalanságáról és eltörléséről beszélt.

A járulékokat le kell róni, de a személyi jövedelemadó a legális munka büntetése – mondta a Magyar Nemzetnek a kormányközeli állami vezető, ugyanakkor arról nem beszélt, hogy Magyarországon a világrekorder 27 százalékos általános forgalmi adóval (áfával) az szja-tól függetlenül is rengeteg pénzt vonnak el a dolgozó emberektől. Ezen felül arra sem tért ki, hogy a lakosságot még egy sor helyen húzza le az állam, kezdve a horribilis közjegyzői díjaktól egészen az eleve megadóztatott jövedelemből vásárolt ingatlanokra kirótt vagyonosodási illetékig, vagy a gyászból is bizniszt csináló örökösödési illetékig, de a sort még hosszan folytathatnánk.

A Jobbik szerint nem véletlen, hogy éppen egy évvel a választások előtt dobott be ilyen üzenetet Domokos László, aki egy „félelmetesen szánalmas fideszes pártkatona” - feltételezik, hogy „ezt a meglepően humánus mondatot is csak a választási Rogán-Habony-féle kampányguruk lapátolták bele az ÁSZ-elnök szájába”, aki nem több egy „dilettáns közgazdásznál”.

 „A Fidesznek több mint tíz év alatt nem sikerült csökkenteni a munkavállalókra és családtagjaikra vonatkozó terheket. Itt van például a „szegények adója”, a minden terméket sújtó áfa, ami égen-földön nálunk, Magyarországon a legmagasabb a maga 27 százalékával. Mivel azonban Domokos elvtárs arra nem tett javaslatot, hogy mivel ellentételezné a költségvetésben kieső szja-bevételt, ezért mi segítünk neki: el fogjuk kobozni, és a világ végéről is haza fogjuk hozni a korrupciós, illetve egyéb bűncselekményekből származó, ezermilliárdos vagyonokat.”

A Jobbik emlékeztetett, hogy már régóta szorgalmazza a minimálbér és az alacsony jövedelmek adómentességét, a kkv-vállakózók adó- és járulékterheinek csökkentését, illetve egy átfogó és általános áfa-csökkentést. A jobboldali ellenzéki párt szerint bővíteni kell a családi kedvezmények körét, hogy azokat minden magyar család igénybe vehesse.

„Régóta mondjuk, hogy az elmúlt időszakban indokolatlan módon és irreális mértékben gazdagodó vállalkozókat kormányra kerülésünk után át fogjuk világítani, és az elmúlt időszakban keletkezett vagyongyarapodást luxusadó alá vetjük.”

Az állami megrendelésekben utazó oligarchákra kirótt Mészáros-adó mértéke eltérő kulcsokkal bírna:

  • 100 millió forint adóalapig 20 százalékot,
  • 100 millió forinttól 500 millió forint adóalapig 25 százalékot,
  • 500 millió forint adóalap felett 30 százalékot jelentene.