Jobbik: Orbánék most eszméltek fel, hogy hiba volt elüldözni Magyarországról az egészségügyben dolgozókat

Jobbik: Orbánék most eszméltek fel, hogy hiba volt elüldözni Magyarországról az egészségügyben dolgozókat

A Jobbik sajtóközleményében azt írja, Orbán Viktor kényszerhelyzetbe került és nagy nehezen felismerte, hogy szükség lesz orvosokra a következő hónapokban, de jobb, ha tudja: ápolókra is.

"A Jobbik, mint valódi néppárt, a szakma álláspontjával összhangban, már hosszú évek óta követelte az egészségügyi dolgozói bérek gyors és radikális emelését. Üdvözöljük a béremelést, de azt nem értékelnénk túl. Ez ugyanis még mindig azt fogja jelenteni, hogy egy orvos Európa nyugati országaiban ugyanúgy a többszörösét keresi meg a magyar kollégáihoz képest. Az egészségügyi szakdolgozók bérének pedig a megduplázása is kevés lenne." - olvasható a párt közleményében.

A Jobbik szerint Orbánnak nem Brüsszelt kellene kéthavonta kamuból megállítania, hanem a magyar emberek bérének kiegyenlítéséért, a bérunióért kellene harcolnia nap mint nap.

"Szomorú, hogy egy ilyen súlyos válsághelyzet kell ma ahhoz, hogy az orvosok bérét rendezzék, úgy, hogy a szakdolgozók bére most sem kerül érdemi emelésre. Reméljük, ahhoz nem kell sok magyar honfitársunknak éhen halnia, hogy rájöjjön a kormány, általánosságban is fel kell zárkóztatni a magyar béreket. Az első lépés után a kormány remélhetőleg élni fog a lehetőséggel, hogy a hálapénzzel leszámoljon, és végre az ápolók, szakdolgozók is komoly fizetésemelésben részesülhessenek." - írják.

Bízzunk benne, hogy a jövőben nemcsak akkor jut a kormány eszébe az egészségügyi dolgozók sorsa, amikor egy világjárványban elengedhetetlen szükség van a segítségükre, hanem békeidőben is

- zárták közleményüket.